0
Dejvis kup

FOTO: Youtube screenshot

ZIMONJIĆ ŠOKIRAN ZBOG SMENE: „Viktor mi nije objasnio zašto me smenjuju!“

Objavljeno: 17.12.20 u 22:22

Posle informacije da je Viktor Troicki novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, oglasio se i dosadašnji trener Nenad Zimonjić. On je u opširnom pismu da je naveo da je iznenađen odlukom igrača da ga smene i dodao da je predstavljajući Srbiju dokazao želju, privrženost i stručnost da nastavi da radi.

Objasnio je pod kojim okolnosti je smenjen, osvrnuo se na svoje nastupe za nacionalni tim i poželeo igračima uspehe u daljnim takmičenjima.

Obraćanje Zimonjića prenosimo u celosti:

Veoma sam iznenađen sa odlukom igrača da me smene sa pozicije selektora Dejvis kup tima Srbije! Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata javnog konkursa. Nakon isteka roka za prijavu 24. oktobra saopšteno mi je od strane TSS da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove za novog selektora. U prilog tome idu odlični rezultati reprezentacije Srbije koji su postignuti za vreme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nastupanja za reprezentaciju.

Telefonskim pozivom 1. novembra Viktor Troicki me je obavestio da su igrači imali sastanak tog dana u Parizu i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Na pominjem da igrači nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnom problemima, nezadovoljstvu ili o mogućoj promeni selektora.

Tokom svih ovih godina trudio sam se da pomognem svim našim igračima i budem im podrška u svakom trenutku, ne samo na Dejvis kup takmičenjima već i u svakoj situaciji (imao sam odličnu komunikaciju sa svima, podržavao ih, pratio njihov razlog i bio uvek tu za njih da im pomognem.

Nekoliko dana kasnije, 3. novembra, saznao sam da su igrači naknadno dostavili molbu TSS da Viktor Troicki bude novi selektor. Mesec dana nakon završetka roka za prijavu 25. novembra saopšteno mi je od strane TSS da je Upravni odbor doneo odluku da produži rok za konkurs do naredne subote.

„Za mene je uvek bila velika čast, velika privilegija i velika odgovornost da predstavljam svoju zemlju, svoj narod i da dam svoj doprinos kao član nacionalnog tima. Slušajući svoje srce i u želji da to i ostvarim, nakon sankcija od 1995. godine u reprezentaciji sam imao različite uloge, kao singl igrač, kao dubl igrač, kao kapiten, kao mentor stariji brat (tako sam se i ponašao kao neko ko je osam do 15 godina stariji od ostalih članova tima) i kao selektor igrač od 2003-2004. i ponovo od 2017. do 2020.

Nastupao sam za nacionalnu reprezentaciju punih 26 godina, igrao sam sa četiri-pet različitih generacija igrača krčeći put od najnižeg nivoa takmičenja Dejvis kupa zbog sankcija pa sve do titule prvaka sveta 2010… 2 puta osvajač ATP kupa u Dizeldorfu (kao igrač/selektor), pobednik i finalistas Dejvis kupa kao igrač, rekorder po broju nastupa i pobeda u Dejvis kupu (kao igrač), polufinalista Dejvis kupa 2017. kao igrač/selektor, ATP kup šampion u Sidneju 2020. kao selektor, učestvovao četiri puta na Olimpijskim igrama…

Na sve te rezultate sam veoma ponosan, kao i na činjenicu da su me igrači izabrali da budem selektor kako za Dejvis kup, tako i za ATP kup, s tim u vezi bio sam uveren da se ne dovodi u pitanje moja stručnost, iskustvo i znanje, pa samim tim ni moja funkcija selektora u timu.

Zahvalio bih se stručnom i medicinskom timu, kao i TSS i svima koji su učestvovali u organizaciji prilikom svih takmičenja Dejvis kup tima Srbije sa kojima sam sarađivao za vreme mog mandata na sjajnoj saradnji i pomoći. Naši odlični rezultati su svakako rezultat i odličnog timskog rada. Uvek su mi tim i rezultat reprezentacije bili na prvom mestu. Trudio sam se da to i prenesem na sve igrače: šta znači biti reprezentativac, predstavljati svoju naciju, svoj tim i dati svoj doprinos kao pojedinac za viši cilj tojest uspeh nacionalnog tima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Meni je uvek bila želja da predstavljam Srbiju na najbolji mogući način i u najboljem svetlu, da pružimo našem narodu razloge da budu ponosni i srećni, da se svi zajedno radujemo i proslavimo naše zajedničke istorijske uspehe.

Poželeo bih svim igračima puno sreće i uspeha u budućnosti, kako u pojedinačnim, tako i na svim ekipnim takmičenjima. „Veliki pozdrav svim ljubiteljima sporta i našim vernim navijačima, našem narodu koji nas je bodrio svih ovih godina na takmičenjima u Srbiji i širom sveta, sa kojima smo uspeli da proslavimo velike uspehe i podelimo puno lepih trenutaka, zbog čega mi je posebno drago.

Sa željom da i u budućnosti bude još mnogo razloga za slavlje! Idemo, Srbija! – napisao je Nenad Zimonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter