0
Evropske lige

FOTO: Youtube screenshot

MANČESTER I MATIĆ PREŽIVELI ŠEFILD: Kiks golmana, sjajna akcija Mančestera i drama na kraju utakmice!

Objavljeno: 17.12.20 u 23:41

Fudbaleri Mančester junajteda su nekako uspeli da prežive gostovanje Šefild junajtedu i da trijumfuju, u okviru 13. kola Premijer lige. Nije bilo lako navijačima “crvenih đavola”, koji su imali razloga da se nerviraju. Za njih je najvažniji ipak konačan rezultat – 3:2 (2:1).

Loše je počela utakmica po domaćina. Neiskusni golman Din Henderson je napravio ogromnu grešku u petom minutu, dopustio je da mu Burk ukrade loptu, a potom je Dejvid Mekgoldrik lako pogodio za 1:0.

Ipak, izabranici Ole Gunara Solskjera nisu paničili, uspeli su da se konsoliduju i vrate glavom u utakmicu. Brzo su stigli do preokreta. Gotovo dve identične akcije, prvo u 26, a potom i u 33. minutu. U prvoj je dodavanje sa velike udaljenosti dobio Markus Rašford, koji je pobegao odbrani domaćih i pogodio za 1:1. Posle toga je na sličan način Šefildova odbrana ispala, a Antoni Marsijal je bio precizan za 2:1.

Najlepši detalj na utakmici viđen je u 51. minutu. Mančester je izveo savršenu akciju, kakva se retko viđa na profesionalnim terenima. Lopta je išla brzo, od noge do noge, a krunu je preciznim šutem stavio Rašford.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Nije moglo bez drame u finišu. Posle kornera u 87. minutu je Mekgoldrik postigao gol za 3:2, pa su navijači gostujućeg tima ponovo nervozno gledali finiš utakmice. Ovog puta su njihovi ljubimci ipak izdržali pritisak i na kraju su odneli sva tri boda.

Srpski fudbaler Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta za Mančester.

Mančester u sledećem kolu dočekuje Lids, dok će poslednjeplasirani Šefild igrati u gostima kod Brajtona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter