0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

‘KLJUČ JE U TIMSKOJ ODBRANI I STRPLJENJU’: Saša Obradović veruje da crveno-beli mogu do trijumfa protiv Valensije

Objavljeno: 17.12.20 u 14:51

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Valensije u utakmici 15.kola Evrolige.

Meč sa španskim predstavnikom na programu je u petak od 19 časova u hali ‘Aleksandar Nikolić’ i igraće se bez prisustva publike zbog pandemije Covid-19.

Ekipa Valensije ove sezone oformila je izuzetno kvalitetan sastav koji osim starosedelaca Dubljevića, Van Rosoma, Vivesa, Laberija, sada ima i Derika Vilijamsa, Nikolu Kalinića, Hermansona, slovenačkog reprezentativca Klemena Prepeliča.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Valensija stiže u Beograd nakon pobede nad Olimpijakosom u Pireju, a narandžasti trenutno imaju skor 9-5 što govori i koliko težak posao očekuje crveno-bele:

– U Beograd stiže možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi. Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepelića… Odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu. Odlični su šuteri, odlično trče kontru, i ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana, i verujem da imamo šansu uz strpljenje koje moramo da pokažemo na toj utakmici, rekao je Obradović.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić, svestan je kvaliteta španskog tima.

– Još jedan težak meč u nizu koji nas očekuje, i to protiv ekipe koja igra odlično, i čak je neke od najvećih pobeda ove sezone beležila na gostujućim parketima. Stižu u Beograd u dobrom raspoloženju nakon pobede u Atini. Ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana tokom leta dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona. Odlična ekipa, koja ima dugačku klupu, igra dobro i to se vidi i po tabeli. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede, rekao je Ognjen Dobrić.

Ovo će biti šesti meč dve ekipe u Evroligi, crveno-beli u elitnom takmičenju nisu do sada doživeli poraz od ekipe Valensije, a poslednji meč odigrali su 28.novembra 2019. godine kada je Lorenco Braun trojkom rešio pitanje pobednika uz zvuk sirene (76:73).

Odmah nakon te utakmice, crveno-bele očekuje veliki izazov i u ABA ligi i derbi kola sa Cedevita Olimpijom u nedelju od 19 časova takođe u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter