0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

ZADAR NAPRAVIO VELIKI PREOKRET: Bursać postigao 19 poena protiv bivše ekipe i govorio za HotSport nakon pobede!

Objavljeno: 16.12.20 u 09:30

FMP je prokockao prednost!

U okviru zaostale utakmice 8. kola ABA lige, FMP je u Železniku ugostio ekipu Zadra. Domaći tim je imao veliku prednost, ali su posustali u odlučujućim momentima.

Meč je nakon produžetka završen rezultatom 89:99. Zadar su do pobede predvodili Dominik Mavra sa 23 poena i 11 asistencija i  nekadašnji igrač FMP i šampion Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije Aleksandar Bursać. Krilni centar je  meč završio sa 19 postignutih poena.

U ekipi FMP istakao se Nemanja Nenadić. Bivši plejmejker Zvezde je meč završio sa 18 poena i jednom asistencijom. Pecarski je postigao 15 poena.

Nakon pobede, za HotSport je govorio Aleksandar Bursać. Srpski košarkaš je rekao da je ovo jako emotivan meč za njega.

Koliko je bilo teško da igraš protiv bivše ekipe?

– Ovo je pre svega jedna veoma emotivna utakmica za mene. Posle godinu i po dana se vraćam u halu u kojoj sam napravio prve ozbiljnije košarkaške korake. U FMP-u sam proveo četiri lepe godine i emocije su proradile već pri samom ulasku u halu. Bilo mi je drago da vidim sve ljude iz kluba, ali mi smo profesionalci i odmah sam se fokusirao na utakmicu.

FOTO: KK Zadar

Analiza utakmice iz tvog ugla?

– Bili smo u egalu tokom celog meča. Četiri minuta pre kraja utakmice, FMP je napravio odličnu seriju i stekao 10 poena prednosti. Uspeli smo da se konsolidujemo, svim srcem smo verovali u pobedu i na kraju smo je i ostvarili. Bila je ovo fizički veoma zahtevna utakmica! FMP igra čvrsto, očekivali smo to, ali je bilo teško!

Da li ova pobeda može da nagovesti bolje rezultate ekipe za koju nastupaš?

– Okrećemo se domaćem prvenstvu! Za tri dana nas očekuje novi duel, a onda sledi meč protiv Borca iz Čačka u okviru ABA lige. Nadamo se boljim rezultatima. Ova pobeda podiže atmosferu u ekipi i verujemo da će biti bolje u nastavku sezone – zaključio je iskusni košarkaš u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter