0
Boks

FOTO: BSS

DORĆOL I DVORANA ‘MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ’ 18. DECEMBRA U ZNAKU BOKSA – Marko Nikolić: ‘Sanjam nokaut finiš 2020. godine’

Objavljeno: 16.12.20 u 11:35

Na izlaznim smo vratima kalendarske, sportski rečeno takmičarske 2020. godine, nećemo se za njom okretati jer će zauvek u istoriji ostati uklesana kao godina teškog bola i tragedije za celokupno čovečanstvo izazvani virusom korona.

I dok su sportska takmičenja širom sveta jenjavala, mnoga i usahla bez naznaka kada će ponovo izaći na veliku scenu, u svom tom celogodišnjem magnovenju ima i onih koji su prošli kroz ljutu bitku i koji i dalje odolevaju pošasti koja je paralisala planetu. A ko drugi do borilački sportovi koji su opravdali svoj status i sinonim za uspeh.

U finišu tekuće sezone održana su brojna boks takmičenja kako kod nas tako i u svetu,  veliki boks mečevi među kojima i povratak u ring legendi ovog sporta Tajsona i Roj Džonsa. Završni udarac godini na izmaku zadaće i srpski bokserski as, 31- godišnji Marko Nikolić u meču koji je na programu 18. decembra u Beogradu i koji mu donosi nove poene za svetsku rang listu. Rejting meč u osam rundi šampion WBC Mediterana, bokser poluteške kategorije (do 79 kg), naša čelična pesnica boksuje u dvorani ‘Milan Gale Muškatirović’ protiv iskusnog Holanđanina Faruka Dakua.

– Sanjam nokaut finiš 2020. koja je svima nama donela puno bola u raznim oblicima. Naučila nas je da život gledamo drugim očima, da budemo puno hrabriji, da cenimo vreme koje imamo na ovom svetu, da cenimo sve što imamo u ovim našim životima i da se neprestano borimo za bolje sutra. Meč na Dorćolu protiv Dakua mnogo mi znači, i za mene je veliki ulog, pre svega psihički. Pobeda mi donosi nastavak niza od 27 trijumfa bez poraza, donosi važne poene za svetsku rang listu, znači vetar u leđa za ulazak u 2021. u kojoj imam ambicije za ostvarivanje velikih rezultata i novi šampionski pojas. Spremao sam se žestoko poslednjih mesec dana, a sada dva dana pre ulazak u ring protiv Holanđanina, osećam se kao orao raširenih krila spreman za još jedan šampionski let. Potrudiću se da tako i bude u boks noći koja nas očekuje u srcu mog rodnog grada – objašnjava Nikolić.

FOTO: BSS

Marko je 18. septembra u Obrenovcu odbranio titulu šampiona WBC Mediterana u meču u kome je pao nezgodni Francuz Boa, nedugo nakon tog meča je preležao i koronu.

– Imao sam sreću da sam kroz bolest koju izazove virus korona prođem sa lakšim simptomima i bez posledica. Odmah nakon oporavka i izlaska iz karantina uputio sam se u boks salu i odradio trening koji mi je značio povratak u život. Bokser ne može bez ringa i rukavica, kao što ni fudbaler ne može bez bubamare i travnatog terena, to su mesta gde se osećamo posebno, gde nam krv uvek struji drugačije i posebno. U top sam formi, očekujem tešku borbu sa naturalizovanim Holanđaninom, koji neće biti ni malo lak zalogaj, ali time će pobeda biti još slađa – istakao je Nikolić koga će i ovaj put kao i prethodnih bitaka u borbu do samog ringa ispratiti njegove kolege iz vatrogasne ekipe Voždovac u kojoj radi, kao i načelnik Rade Milošević.

Bokser iz Ugande, sa adresom u Amsterdamu poručio je da u Beograd dolazi da demonstrira silu nad srpskim šampionom, da je maksimalno motivisan za pobedu, ali i da zna da će preko puta sebe u ringu imati tvrd orah koji na profi sceni nikada nije poklekao.

Međunarodna profi boks revija na Dorćolu iznedriće pet borbi, od kojih je ona između Nikolića i Dakua borba večeri. U uvodnim mečevima videćemo na delu i dve dame Saidu Bukvić (Srbija) i Oksanu Romanovu (Ukrajina), kao i revanš susret iz Obrenovca između Stefana Čolovića i Miloša Jankovića. Svi  mečevi biće emitovani u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight sa početkom u 19 časova, bez prisustva publike zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter