0
Domaći fudbal

Foto: Yotutube screenshot

‘UVEK TEŠKO GOSTOVANJE, ALI OČEKUJEM POVOLJAN ISHOD’: Trener Voždovca veruje u uspeh njegovog tima protiv Javora

Objavljeno: 15.12.20 u 14:42

Vreme je za 19. kolo Superlige Srbije i poslednju utakmicu pred zimsku pauzu u kojoj će ekipa Voždovca gostovati Javoru u Ivanjici.

Pre manje od mesec dana ova dva tima sastala su se u osmini finala Kupa Srbije, a Zmajevi su slavili posle boljeg izvođenja penala. Što se tiče trenutnog stanja na tabeli, beogradska ekipa je na osmom mestu sa 27 bodova dok Javor sa 18 bodova zauzima 14. poziciju.

Trener Voždovca Jovan Damjanović očekuje težak izazov u Ivanjici, ali kao i uvek veruje svoj tim.

– Uvek teško gostovanje, ali očekujem da bez obzira na kvalitet protivnika preuzmemo kontrolu i pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata. Poznajemo se dobro, biće to drugačija utakmica u odmosu na Kup, ali ipak bez mnogo nepoznanica. Stanje na tabeli i pozicija ekipe Javora nije realna slika i to nas sigurno neće zavarati, spremni smo na sve izazove, zaključio je gospodin Damjanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Marko Gajić, stameni štoper Zmajeva, uporedio je utakmicu u Kupu i meč koji će ova dva tima odigrati u prvenstvu.

– Prošli smo u Kupu jer smo imali više sreće u izvođenju jedanaesteraca, a sada nas očekuje znatno teža utakmica. Nezgodan teren, protivnik koji nema baš sjajne rezultate u poslednje vreme i sigurno će imati veliki motiv. Mi se spremamo kao i uvek da uspostavimo našu igru i da ispunimo sve zahteve, a rezultat da dođe kao nagrada za to!

Jedan od glavnih uzdanica Voždovca i najkonstantniji igrač ove sezone vrlo dobro poznaje protivnika.

– U Javoru sam proveo dve godine, jako lep period koji ću uvek pamtiti. Poznajem gotovo sve u klubu, nije se mnogo toga promenilo. Ekipa Javora igra čvrst fudbal i gostovanje u Ivanjici nikad nije lako. Njihova prednost je u tome što mogu bolje da se prilagode nezgodnom terenu koji nas očekuje u sredu i što ce samim tim biti više tranzicije, što njima odgovara. Mi moramo što pre da se adaptiramo sa veštaka na teške uslove za igru i da nametnemo naš ritam i posed lopte, što je naša najveća snaga, istakao je Gajić.

Duel između Javora i Voždovca na programu je u sredu s početkom od 16 časova.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter