0
Domaći fudbal

FOTO: Yotube screenshot

UMRO ZOLTAN SABO: Preminuo trener TSC-a

Objavljeno: 15.12.20 u 09:52

Preminuo je Zoltan Sabo!

Trener koji je klub iz Bačke Topole odveo do kvalifikacija za Ligu Evrope iznenada je preminuo.

Zoltan Sabo je bivši fudbaler Vojvodine i Partizana, igrao je i za Hajduku iz Kule, Mladost Apatin, Cement Beočin, kao i u Mađarskoj, Južnoj Koreji i Kipru, a u trenerskoj karijeri je najveće uspehe ostvario sa TSC-om koji je uveo u Superligu.

Prošle sezone ostvario je istorijski plasman kluba i odveo ih u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Zoltan Sabo rođen je u Somboru 26. maja 1972. godine. Fudbalsku karijeru počeo je u Jedinstvu iz mesta Svetozar Miletić, iz koga je došao u Radnički iz Sombora. U seniorskoj karijeri igrao je za Hajduk iz Kule, da bi potom četoiri godine igrao u Vojvodini i četiri u Partizanu, sa kojim je osvojio dve titule i Kup.
 Nakon toga, 2000. godine je započeo internacionalnu karijeru. Uspešno je igrao u južnokorejskom Suvonu i japanskom klubu Avispa Fukoka. Nastupao je još za mađarski Zalaegerseg, AEK iz Larnake, da bi se pred kraj igračke karijere vratio u Srbiju i zaigrao za Mladost iz Apatina. Povukao se sa terena 2007. godine iz beočinskog Cementa.
Usledila je trenerska karijera koju je započeo u Kečkemetu, gde je bio asistent Tomislavu Siviću. Prvi put je posao glavng trenera obavljao u Radničkom iz Sombora, a potom je u decembru 2011. preuzeo Hajduk iz Kule. Posle tog iskustva, bio je pomoćni trener Zlatomiru Zagorčiću sa kojim je u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu, da bi u januaru 2016. ponovo postao prvi trener i to novosadskog Proletera. Kratko je radio I u Jagodini,
U sezoni 2017/2018. preuzeo je posao sportskog direktora TSC iz Bačke Topole, a na početku sledeće sezone je postao i šef stručnog štaba.
Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim.

Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni – navodi se u saopštenju TSC-a.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter