0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

POČEO SVETSKI KUP U RVANJU NA BEOGRADSKOM SAJMU: Srbija se drugog dana takmičenja okitila sa dve bronzane medalje! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.20 u 11:39

Individualni Svetski kup u rvanju počeo je na Beogradskom sajmu u subotu 12. decembra i trajaće sve do 18. decembra 2020. godine. Jedno od najvećih svetskih sportskih takmičenja ove godine u međuvremenu je dva puta promenilo format i prilagodilo se okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa i ograničenim mogućnostima putovanja u različitim delovima sveta.

Ipak, na Beogradskom sajmu se pojavilo čak 505 takmičara iz 51 zemlje, među kojima je sedam zemalja sa spiska deset najvećih svetskih sila u ovom sportu. Takmičari na strunjače izlaze u tridesetak kategorija, a Srbiju predstavlja 10 rvača i jedna rvačica. Ukupni nagradni fond takmičenja iznosi oko 278.000 evra.

Već drugog dana takmičenja srpski rvači Viktor Nemeš i Zurab Datunašvili osvojili su bronzane medalje. Nemeš je u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom, u borbi za bronzu, pobedio Karapeta Čaljana iz Jermenije, a Datunašvili je u kategoriji do 87 kilograma bio bolji od Italijana Fabija Parisija. Očekuje se da do kraja takmičenja bude još srpskih predstavnika na pobedničkom postolju.

Individualni Svetski kup održava se bez publike, u strogo kontrolisanim uslovima i uz poštovanje svih epidemioloških standarda, te obavezno PCR i antigensko testiranje. Za sve učesnike i njihove pratnje predviđen je smeštaj u četiri beogradska hotela, u okviru zatvorenog sistema balona, pa učesnici neće komunicirati sa spoljnim svetom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter