0
Košarka

FOTO: Screenshot

UZNEMIRUJUĆE SCENE: Košarkaš izveo sjajan potez, pa kolabirao – hitno prevezen u bolnicu, u kritičnom je stanju (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.20 u 12:52

Mediji javljaju da su njegovi saigrači vrištali na terenu.

Košarkaš Floride Kionte Džonson kolabirao je tokom meča protiv velikog rivala Floride Stejt (71:83) i hitno je prevezen u bolnicu.

Džonson se u već u četvrtom minutu meča, dok je polako išao ka sredini parketa, samo srušio na teren. Šokirani su bili igrači, pojedinci u suzama. Medicinsko osoblje je odmah utrčalo kako bi pomoglo nesrećnom košarkašu. Sve se desilo psole tajm-auta, a Džonson je malo pre njega izveo jedan sjajan ‘alej-ap’, javlja ‘ESPN’.


Njegovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno, dok američki mediji navode da nije isključeno da je sve posledica korone koju je zvanično najbolji košarkaš predsezone Južnoistočne konferencije ‘odbolovao’ tokom leta.

– Molim vas, nastavite da se molite za Kijontea i njegovu porodicu, objavio je njegov trener Tim Vajt na Tviteru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Međutim, navodi se da virus može da dovede do miokarditisa, virusne infekcije srčanog mišića, koja u najtežem stanju može da izazove nagli srčani zastoj čak i smrt mladih, inače zdravih sportista.

Takođe se navodi da se sprovode strogi protokoli i testiranja rada srca, pre nego što se igračima dozvoli da se vrate treninzima nakon pozitivnih testova na korona virus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter