0
Fudbal

KVALIFIKACIJE NISU NI POČELE, A POJAVILI SE PROBLEMI: Potpisana peticija, kojom se traži da jedna evropska selekcija bojkotuje SP u Kataru!

Objavljeno: 13.12.20 u 14:16

Ovo bi mogla da bude prva selekcija koja bojkotuje Mundijal u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Danske će u martu krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a za rivale ima selekcije Austrije, Škotske, Izraela, Farskih ostrva i Moldavije.

Međutim, zbog afere ‘Katargejt’, odnosno kupovine glasova članova Odbora za koji se sudi i tadašnjem predsedniku Evropske kuće fudbala (UEFA) Mišelu Platiniju i Svetske kuće fudbala (FIFA) Jozefu Blateru, kao i kršenja ljudskih i radnih prava prilikom izgradnji stadiona, u danski Parlament stiže i zvanična peticija potpisana od 55.000 građana o bojkotu Mundijala.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Prema zakonima ove skandinavske zemlje, svaku peticiju s preko 50.000 potpisa prikupljenih u 180 dana, mora razmotriti najviše zakonodavno telo, jer je to u interesu građana.

– Dugo pokušavamo da utičemo na Fudbalski Savez da zauzme stav i svi se kriju iza političara. Sada političari imaju priliku da nešto preduzmu. FS Danske kaže da se ne sme povući jer bi kazna od FIFA bila velika, a cilj nam je da premijer izađe i kaže – bojkotovaćemo Mudnijal. Ne želimo valjda da budemo deo onoga što ta zemlja promoviše? Katar je nagrađen sumnjom u korupciju, država je diktatorska prema radnicima, tretiraju se kao robovi, a izveštaji kažu da je preko 3.000 migranata i radnika izgubilo život u izgradnji objekata za SP. Vreme je da se svi zauzmemo za vrednosti poput demokratije, slobode govora, osnovnih ljudskih prava, bez obzira koliko nas koštalo, rekao je Kasper Fišer Raving jedan od incijatora ove peticije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter