in

DOBRE VESTI ZA SRPSKI BOKS: Prijatelj naše zemlje na čelu svetske federacije!

FOTO: BSS

Svetski boks je dobio novog lidera, mladog i već i te kako uspešnog, a ono što je važno i osvedovečenog prijatelja Srbije.

Umar Nazarovič Kremlev novi je predsednik AIBA, Svetske bokserske organizacije. Rođen je 1982. godine u gradu Serpukhov.

[wpp stats_views=0 limit=2 thumbnail_width=200 thumbnail_height=120 header=’MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI’]

– Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl. Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta. Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, deo je izlaganja Kremleva.

FOTO: BSS

Inače novi predsednik AIBA često dolazi u Srbiju. Jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji. Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa.

FOTO: BSS

Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju. Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021, na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.

Umar Kremlev je najavio novu posetu Beogradu krajem decembra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

 

 

 

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

CRNO-BELI DAN ZA ISTORIJU: Humska pamti 1978 – sećanje na jedini evropski trofej Partizana

UZNEMIRUJUĆE SCENE: Košarkaš izveo sjajan potez, pa kolabirao – hitno prevezen u bolnicu, u kritičnom je stanju (VIDEO)