0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDINA ČELIČNA ODBRANA: Crveno-beli nisu primili gol 540 minuta!

Objavljeno: 12.12.20 u 15:10

Fudbaleri Crvene zvezde prikazivali su odlične partije u prethodnom periodu u nacionalnom prvenstvu, obezbedili prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope, a ukoliko se tome doda činjenica da 540 minuta nisu primili gol, ostvareni uspesi još više dobijaju na značaju.

Crveno-beli u prethodnih šest duela upisali su četiri pobede i dva remija, bez primljenog gola. Stručni štab Zvezde predvođen Dejanom Stankovićem imao je i više nego razloga za zadovoljstvo budući da se naporan rad na treninzima i odlična priprema za utakmice oslikala na terenu.

Fudbaleri Crvene zvezde blistali su u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige Evrope, osvojivši 11 bodova, što je bilo i više nego dovoljno da se sa druge pozicije plasiraju u šesnaestinu finala ovog takmičenja. Međutim činjenica koja dodatno može da raduje navijače crveno-belih jeste da je mreža Milana Borjana u prethodna tri evropska duela bila sačuvana i da su izabranici Dejana Stankovića bili nerešiva enigma za svakog protivnika.

Šampion Srbije je grupnu fazu Lige Evrope završio na četvrtom mestu po broju najmanje primljenih golova u ovoj fazi takmičenja. Budući na veliki broj timova koji učestvuju u Ligi Evrope, ukupno 48, ostvaren rezultat dodatno dobija na značaju.

Defanzivci crveno-belih bili su na visini zadatka i odličnom igrom stavljali na muke svoje rivale. Blistali su na terenu crveno-beli, a dodatnu sigurnost i vetar u leđa pružao je kapiten Milan Borjan. On je oduševljavao neverovatnim odbranama, a njegova fenomenalna izdanja nisu prošla nezapaženo. Prema UEFA algoritmu u čiju računicu ulaze partije u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu Borjan je najbolje ocenjeni golman Lige Evrope. Pored njega i štoper Nemanja Milunović zauzeo je visoko drugo mesto po istim parametrima u izboru za najboljeg defanzivca grupne faze ovog takmičenja, ali i prvo mesto kada je u pitanju konkurencija štopera.

Izabranici Dejana Stankovića pokazali su timski duh, borbenost, hrabrost, ali pre svega da su ekipa. Upravo podatak da 540 minuta protivnik nije uspeo da savlada čuvara mreže Zvezde proizilazi iz svega navedenog. Polusezona se bliži kraju, a crveno-beli će imati priliku da sve navedeno potvrde i u naredna tri duela koja ih očekuju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter