1
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

NAGRADA ZA SJAJNE PARTIJE: Milunović najbolji štoper Lige Evrope

Objavljeno: 12.12.20 u 11:20

Nastavili su Nemanja Milunović i Crvena zvezda sa sjajnim partijama u Evropi.

Prema specijalizovanom algoritmu koji koristi UEFA, u čiju računicu ulaze i mečevi u domaćim šampionatima, stameni defanzivac je najbolji štoper grupne faze Lige Evrope, a kada bi računali celu odbrambenu liniju Milunović bi bio na drugom mestu, jer je po broju bodova ispred njega samo levi bek Real Sosiedada Naćo Monreal.

Visoki defanzivac crveno-belih iza sebe je ostavio igrače Totenhema, Arsenala, Milana, Napolija itd.

Milunović je osvojio 5831 boda i tako postao drugi najbolji defanzivac grupne faze, ali i najbolji srpski fudbaler koji je igrao drugo po redu najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Milunović je u celokupnoj grupnoj fazi odigrao svih šest utakmica i zabeležio 540 minuta, na kojima je uputio 264 tačna dodavanja ka svojim saigračima. Na utakmici sa Slovanom taj broj je iznosio 60 tačnih dodavanja, a najčešće je pasove razmenjivao sa Degenekom, Sanogom i Gajićem.

Još jedan parametar u kojem se stameni defanzivac istakao na meču sa Slovanom jesu dueli. Visoki štoper bio je prava protiv odbrana crveno-belih i nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 25 duela uspešan bio u 21, što je u procentima 85 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspeo da neutrališe protivničke pokušaje i sačuva gol svog tima.

Snagu, ali snalažljivost Nemanje Milunovića osetili su protivnički napadači u tih 25 duela iz kojih je defanzivac Zvezde oduzeo čak 11 lopti i po tom parametru bio je daleko najuspešniji fudbaler na terenu, iako su i ostali Zvezdini igrači bili uspešni u tom segment igre. Takođe, u vazduhu je Milunović uspeo da dobije osam od devet duela i tako zaključa napade protivnika u tom delu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter