0
Košarka

JOKIĆ HVALIO SAIGRAČE, PA OBJASNIO KAKO GA JE MELOUN ‘PECNUO’: ‘Nije mi se dopalo, ali drugima je zabavno!’

Objavljeno: 12.12.20 u 17:30

Naš najbolji košarkaš detaljno je pričao o pripremama Denvera, kao i kako ga je Meloun ‘pecnuo’.

‘Akcenat je bio na pravilima, navikavanju na sistem, jer imamo dosta novih momaka. Gledali smo da ih naviknemo na našu terminologiju, a sistem i pravila su tu, želeli smo samo da vidimo kako će sve izgledati. I naravno, koristili smo te prve dane da se svi bolje međusobno upoznamo, jer imalo malo vremena. Fokus mora biti na ovome kako bismo lako ušli u sezonu.’ – o samim pripremama govorio je Jokić, da bi se potom nadovezao na to ko se posebno istakao.

‘Majkl Porter, Vlatko Čančar je takođe bio dobar, imao je nekoliko dobrih akcija… Niko posebno. Da, i Fakundo Kampaco je zaista u odbrani bio dobar. A tu je i Bol Bol. Imam utisak da je malo ojačao. Nije igrao mnogo u balonu, uči kako se sporazumevamo. I dalje mnogo uči o igri, na prošlom treningu je bio zaista dobar, bio je u mom timu, dobili smo utakmicu.’

Kada su ga pitali za novajlije i njegov uticaj na njih, evo gde je video svoju šansu da im najviše pomogne:

‘Mislim da mogu da im pomognem pre svega oko toga kako mi igramo. Fakundo je došao iz velikog tima, sistema koji je veliki, on je tamo bio lider, tako da on lako može da pomogne ostalima. Nekoliko momaka nije igralo mnogo prošle godine, u pitanju su rukiji i bitno je sa se dobro upoznamo. Da znaju kada treba ući pod koš, kada preseći akciju i ostalo.’ – sa osmehom je pričao Jokić, a potom je govorio o drugoj zvezdi tima, Džamalu Mareju.

‘Teško je igrati celu sezonu onako kako je igrao u plej-ofu, jer je to bilo zaista odlično. Postizati 50 poena, to je stvarno teško raditi svake večeri. Bio je konstantan u plej-ofu, to će biti glavna stvar za njegov dalji razvoj.

NBA je prošla i priča kako je Majk Meloun prilikom video analize, ekipi prikazao pas Kampaca iza leđa i to baš onaj protiv Srbije na Svetskom prvenstvu.

‘U redu je… Fakundo, mislim da mu to nije bio jedini pas ‘iza leđa’ protiv nas u Kini. Možda mi se nije dopalo, ali u redu je, bilo je zabavno. Ako to momke čini srećnim, prihvatiću to.’ – zaključio je srpski internacionalac.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter