0
Evrokupovi

FOTO:Twitter

DANIJEL ALEKSIĆ: ‘Žalim što nisam mogao da pokažem da sam igrač vredan dresa reprezentacije’

Objavljeno: 12.12.20 u 10:12

Sjajna partija u nacionalnom prvenstvu Turske, a potom i odlična igra protiv Mančester junajteda bili su nagoveštaj dobre forme Danijela Aleksića u dresu Bašakšehira.

Nažalost, uspon je prekinula korona, jer je potom usledila neophodna pauza i nova testiranja pred meč sa Pari Sen Žermenom.

– Nažalost, test je bio loše urađen, pokazao je da sam i dalje pozitivan, tako da zbog toga nisam mogao da putujem u Pariz i konkurišem za tim protiv PSŽ. Već sutradan urađen mi je drugi test na kojem sam bio negativan, ali tad je već bilo kasno. Šta je tu je, nastavio sam normalno da se pripremam za prvenstvo, sada nam ostaju samo utakmice u Turskoj, gde smo u zaostatku za vodećima. Nije ništa veliko, mislim da smo spremni da se vratimo u trku za titulu – rekao je Danijel Aleksić za portal 24sedam.

Kako vam se iz perspektive navijača činio incident na ‘Parku prinčeva’?

– Ne znam šta bih vam novo rekao za taj problem. Sve smo videli i čuli šta se dogodilo, znamo da je i meč prekinut i nastavljen, zato bih najradije da ne komentarišem taj događaj. Sve je još osetljivo, najbolje bi bilo da konačan sud o tome daju UEFA i klubovi.

Kako biste ocenili igre Bašakšehira u ovoj sezoni?

– Mnogo nas je trošila Evropa, ali s druge strane, imali smo tu jednu odličnu utakmicu sa Mančesterom koju smo dobili. Možda smo mogli i više da uradimo, naročito u domaćoj ligi, ali imamo izuzetnu ekipu, klub je snažan i zato mislim da ćemo se brzo priključiti timovima na vrhu tabele.

Kakvi su vaši planovi?

– Imam čvrst ugovor. Ostajem ovde.

Znate da ste u ranijim prelaznim rokovima često spominjani kao pojačanje Crvene zvezde?

– Ne razmišljam o povratku u Srbiju. Toliko mogu reći!

Bili ste pozivani u reprezentaciju. Vi ste, što bi neki rekli, dete reprezentacije, jer ste igrali za sve selekcije i jako mladi ste debitovali za A tim…

– Da, imao sam 17 godina kada sam debitovao kod selektora Radomira Antića.

Da li je zbog toga žal još veća što sada u zrelim godinama niste dobili pravu priliku u nacionalnom timu a pozivani ste?

– Naravno, da žalim! Tri puta sam pozivan, šest utakmica igramo. Protiv Turske vrše se tri izmene, a mogu pet. Moram žaliti, jer video sam da postoji prostor gde bih mogao da se pokažem kao igrač vredan dresa reprezentacije. Sa druge strane, ko sam ja da sad prigovaram, svoj problem da ističem na prvo mesto kad je reprezentacija veća od mene i svih nas. Njeni problemi su veći od toga da li ću ja igrati ili ne. Nismo se kvalifikovali, zar to nije dovoljan razlog da se ne priča o pojedincima. Ne znam šta bih dodao…Srećan sam jer sam upoznao neke momke zahvaljujući reprezentaciji, možda dođe nova prilika pa zaigram s njima.

Šta biste poželeli za 2021. godinu?

– Poželeo bih da nam se vrati način života koji smo svi imali pre pojave korone. Ja sam je preležao, bilo je par dana sa temperaturom, bolom u leđima i prošlo je mada mi nije bilo svejedno kada sam shvatio da sam je ‘zakačio’. Iskreno, gledam kako se to sad sve razvija i malo sam zabrinut, ne sviđa mi se. Bolest je opasna, jer ne reagujemo svi isto na nju. Za neke je fatalna. Vidim da su ljudi siti svega, predugo ovo traje. Voleo bih da stane već jednom i da nastavimo da živimo – kazao je Aleksić.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter