0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan NIS

ABA LIGA: Partizan na iskustvo posle drame i velikog preokreta savladao Megine klince

Objavljeno: 12.12.20 u 20:55

Košarkaši Partizana savladali su Megu u uzbudljivoj utakmici 10. kola ABA lige, rezultatom 79:77.

Izabranici Vladimira Jovanovića su kao i protiv Crvene zvezde izgubili na jednu loptu, dok su crno-beli u još jednom ‘ludoj utakmici’ stigli do pete pobede na Jadranu.

Prvo poluvreme ove utakmice je proteklo u znaku sjajne igre Meginih bisera Filipa Petruševa, koji je po indeksu najkorisniji igrač lige i Marka Simonovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Od samog početka, na papiru gosti u Hali sportova „Ranko Žeravica“, košarkaši Mege su dominirali parketom i bili dobri kako u napadu, tako i odbrani. Crno-beli nisu imali pravo rešenje, a jedini raspoloženi u njihovim redovima bio je Kodi Miler Mekentajer, koji je konstantnim prodorima uspevao da održi priključak.

Mega je sjajno šutirala, što se najbolje videlo tokom drugog perioda, kada je u nekoliko navrata ekipa Vladimira Jovanoviča imala maksilamin „plus 19“, ali u završnici prvog dela gosti uspevaju da razliku svedu na prihvatljivih „minus 10“.

FOTO: KK Partizan NIS

U nastavku se odnos snaga promenio, Mega je uspevala da održi prednost, ali ona nije ni blizu bila kao ona tokom prvog poluvremena, a košarkaški Partizana su u nastavku podigli agresivnost. To je rezultiralo plodom početkom poslednje deonice, kada nakon serije od 12:0 i 33 minuta košarke crno-beli prvi put stižu do prednosti, pre svega zahvaljujući šutuevima za tri poena. To je najavilo uzbudljivu završnicu, bez kojih crno-beli očigledno ne mogu ove sezone.

U poslednji minut ušlo se rezultatom 75:75, a onda Momirov zicerom donosi prednosti Megi. Potom Zagorac nije pogodio za tri poena, ali je to popravio Mozli, za novo izjednačenje (77:77). U poslednjem napadu Smit je promašio trojuku, a Rašon Tomas neverovatnom reakcijom pogodio za dva i doneo pobedu svojoj ekipi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kodi Miler-Mekintajer, koji je postigao 22 poena, Markus Pejdž je dodao 15, a Vil Mozli 10, dok je junak Rašon Tomas postigao samo 3 poena. Na drugoj strani Filip Petrušev je zatvoren u drugom poluvremenu, ali je postigao ukupno 23, pratio ga je Marko Simonović sa 14, dok je Jovan Novak postigao 10.

U narednom kolu Partizan bi trebalo da igra protiv Primorske, a Mega gostuje FMP-u u Železniku. Prethodno će crno-beli u sklopu Evrokupa gostovati Burgu.

ABA LIGA – 10. KOLO, rezultati:

Petak

Split – Krka 78:80

Subota

FMP – Crvena zvezda 75:111

Partizan – Mega 79:77

Nedelja

17.00 Igokea – Zadar

19.00 Budućnost – Mornar

21.00 Cedevita Olimpija – Cibona

Odloženo: Borac – Primorska

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter