0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

‘OGROMNA ČAST I PRIVILEGIJA’: Ben ušao u istoriju Crvene zvezde, po veoma važnom parametru

Objavljeno: 11.12.20 u 16:35

Odigrao je El Fardu Ben 108. utakmicu u dresu Crvene zvezde i upisao se u istoriju postavši stranac sa najviše odigranih mečeva u crveno-belom dresu.

Rekord je prethodno ‘držao’ Mičel Donald, s obzirom da je pouzdani vezista i prvi strani kapiten u istoriji ovog kluba, za koji je odigrao 107 mečeva.

Ipak, uspeo je da ga nadmaši El Fardu Ben koji je u redove crveno-belih stigao u januaru 2018. godine. Za nešto mane od tri godine koliko je u Crvenoj zvezdi, reprezentativac i najbolji igrač Komora je zabeležio 108 nastupa, kako u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije, tako i u evropskim takmičenjima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Golovima, asistencijama i fenomenalnim potezima, profilisao se Ben i kao jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, a s obzirom na to da je bio nezamenjiv kod Vladana Milojevića.

– Biti strani fudbaler sa najviše odigranih utakmica u dresu Crvene zvezde je ogromna čast i privilegija. Zahvalio bih se svim ljudima iz kluba, kao i saigračima na tome što sam dostigao ovu brojku, kao i na svemu što smo prošli zajedno, a zaista smo ostvarili mnogo uspeha i pobeda. U Zvezdi se osećam kao kod kuće i čast mi je da nosim dres ovako velikog kluba, rekao je Ben.

Ben je za Crvenu zvezdu debitovao protiv CSKA iz Moskve još 13. februara 2018. godine u okviru šesnaestine finala Lige Evrope, a postigao je ukupno 57 pogodaka u dresu kluba iz Ljutice Bogdana. Kao rekorder, iza sebe je ostavio Mičel Donalda sa 107 odigranih utakmica, a prate ga još Kadu Mendeš i Damjan Le Talek sa 104, dok je Ričmond Boaći nastupio 101 put u dresu Crvene zvezde.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter