0
AdmiralBet ABA Liga

‘KROZ OVAKVE MEČEVE SE SAZREVA’: Vladimir Jovanović pred duel Mege i Partizana – ‘Kvalitetni su, moramo da im pariramo’

Objavljeno: 11.12.20 u 16:20

U subotu od 19 časova Mega će u okviru 10. kola ABA lige igrati protiv ekipe Partizana, ovaj put kao gost u svojoj Hali Sportova ‘Ranko Žeravica’.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića sa sedam pobeda iz odigranih devet utakmica drže trenutno drugo mesto na tabeli, te derbi protiv Partizana očekuju u dobrom raspoloženju.

Trener Mege je pred duel protiv Partizana istakao da ovakve utakmice puno znače za njegove igrače jer se kroz njih ubrzano sazreva:

– Radi se o veoma dobrom timu koji je zbog povreda i izostanka veoma važnih igrača imao rezultatsku krizu. Povratak povređenih igrača je doneo bolje rezultate tako da posle poslednje utakmice u Evrokupu i matematički su obezbedili prolazak u Top 16 fazu. Sašo kao veoma dobar i iskusan trener je za kratko vreme uspeo da konsoliduje ekipu i u većini mečeva da iz njih izvuče maksimum. Sigurno da sa trenutnim skorom u ABA ligi nisu zadovoljni i pored dva tesna poraza u poslednja dva kola, daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek. Partizan je kvalitetan tim, na svim pozicijama je popunjen sa odličnim igračima i vođen je od trenera koji zna da izvuče najbolje iz njih. Mi moramo da budemo spremni prvo da pariramo njihovoj kontakt igri i njihovim telima, što će biti preduslov za dobru utakmicu sa naše strane. Ovo su utakmice koje mnogo znače za moje igrače jer se kroz njih ubrzano sazreva, izjavio je trener Mege.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Posle devet odigranih kola ABA lige, Mega je trenutno na drugom mestu sa skorom 7-2 dok je Partizan ima četiri pobede i pet poraza. Ove dve ekipe su se do sastale 14 puta u regionalnom takmičenju uz skor 12-2 u korist Partizana. U prošlom kolu je Mega je slavila na domaćem terenu protiv Splita sa 91:75 dok je Partizan izgubio na gostovanju od Mornara sa 77:76.

Krilni centar Mege Marko Simonović pred duel sa Partizanom ističe da će njegova ekipa dočekati utakmicu maksimalno fokusirana i spremna:

– Partizan je sigurno u jednoj pomalo neočekivanoj situaciji. Nisu krenuli sezonu kako su planirali, ali su jedna vrlo iskusna ekipa koja koja ima plan da se bori za trofej. Za nas je to jedan veliki izazov i spremamo sa da dočekamo tu utakmicu maksimalno fokusirani i spremni. Neće biti nimalo lako, ali mi smo tim koji je pokazao da može da igra sa svima tako da verujem da ćemo to pokazati i u subotu,izjavio je Simonović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter