0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

ESPN TOP 10 IGRAČA: Jokić neočekivano nisko, Dončić ispred Durenta!

Objavljeno: 11.12.20 u 12:45

Da li su ponovo imali previše skromno mišljenje o našem centru?

Renomirani sportski portal i jedan od najvećih medija u Sjedinjenim Američkim Državama – ‘ESPN’ izneo je listu TOP 10 najboljih košarkaša u NBA ligi za sezonu 2020-21.

Na samom početku ove liste, odnosno na 10. mestu se nalazi najbolji srpski košarkaš i prva zvezda Denvera – Nikola Jokić. ‘Debeli Somborac’ ponovo se našao u najboljem društvu svetske košarke, ali da li je zaslužio da bude i koje mesto napred, sami procenite. Prošle sezone bio je sedmi na listi.

Na mestu devet, svoje mesto je našla ‘prva brada’ svetske košarke – Džejms Harden! ‘Brada’ je imao jako lošu sezonu iza sebe, ne statistički, koliko nisu ispunjena osnovna očekivanja u ‘plej-ofu’ čemu svedoči i odlazak Rasela Vestbruka. Prošle sezone bio je četvrti na ovoj listi.

Osmo mesto je zauzeo verovatno i najbolji šuter svih vremena – Stef Kari. Višestruki MVP lige i osvajač NBA lige, vraća se iz teške povrede i daće sve od sebe da Golden Stejt Voriorse nakon jednogodišnje pauze vrati u ‘plej-of’! Prošle sezone bio je šesti na ovoj listi!

Prvi igrač na ovoj listi koji nije pao, već ‘skočio’ na ESPN lestvici je potpuno zasluženo Demijan Lilard koji igrao fantastično već sezonama, a to je posebno demonstrirao prošle sezone.

Kevin Durent prošle sezone nije bio ni rangiran, uzimajući u obzir da je još pre početka sezone zaradio ozbiljnu povredu i znalo se da se neće vratiti na teren. Na novom rangiranju postavljen je na šesto mesto!

Peto mesto poneo je prošlogodišnji ‘vicešampion’ ESPN-ove liste – Kavaj Lenard. ‘Šapa’ je imao sezonu ispod očekivanja, te je ovaj pad na listi potpuno očekivan i zaslužen!

Najveći napredak u čitavom NBA napravio je Luka Dončić! On je sa 16. uspeo da stigne do 4. mesta tabeli, što je napredak od čak 12 pozicija. Organizator igre i motor Dalasa više je nego zasluženo dobio veliki napredak na ovoj listi!

TOP 3

Treće mesto poneo je MVP lige, i prošlogodišnji prvi pik sa ove liste – Janis Antetokumpo! Grčki internacionalac razočarao je u ‘plej-ofu’ i samim tim očekivano pao na lestvici. Milvoki Baksi nisu odigrali najbolju sezonu, a Janis je taj koji je ovog puta ‘kažnjen’ od strane ESPN.

Mesto broj dva potpuno zasluženo poneo je Entoni ‘Obrva’ Dejvis! Šampionska titula u džepu, prsten na ruci i jedna veoma bitna uloga u najboljem timu NBA lige. Dejvis je potpuno opravdano skočio sa petog na drugo mesto!

I za sam kraj, prvo mesto poneo je jedan jedini, neuništivi, samoprozvani ‘KRALJ’ – LeBron Džejms! On je dokazao da su godine samo broj, kao i da se od njega i dalje mogu očekivati partije na neverovatnom nivou. Samim tim, nije ni čudo da su i ove sezone prvi favoriti za titulu najjače lige na svetu!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter