0
Fudbal

FOTO: Youtube screenshot

NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI FUDBALER: Italija u suzama, preminuo heroj Mundijala!

Objavljeno: 10.12.20 u 09:16

Bivši napadač Juventusa, Milana i italijanske fudbalske reprezentacije u istoriju je ušao 1982. godine. Italija je u Španiji osvojila naslov svetskog prvaka, a Rosi je bio heroj nacije, najbolji igrač i strelac Mundijala.

Od neizlečive bolesti u 64. godini preminuo je veliki Paolo Rosi. Italija je u suzama, otišao je jedan od najvećih napadača u istoriji fudbala, ne samo na Apeninima. Nedavno nas je napustio možda i najveći svih vremena Diego Armando Maradona.

Bivši napadač Juventusa, Milana i reprezentacije Italije je na svetskom prvenstvu 1982. godine postigao 6 pogodaka. Bio je centarfor, golgeter, jedan od najboljih igrača u istoriji.

U drugom krugu SP-a 1982. godine Italija se našla u „grupi smrti“ s najvećim favoritom Brazilom i braniocem naslova Argetinom. Italija je izbacila Brazil rezultatom 3:2, a trostruki strelac je bio nezaustavljivi Paolo Rosi.

U polufinalu Rosi je zabio dva pogotka i Poljskoj u pobedi od 2:0, a u madridskom finalu protiv Nemačke dao je prvi gol. Italijani su slavili 3:1 i postali prvaci sveta. Na tom Mundijalu Rosi je proglašen za najboljeg strelca i igrača Mundijala.

Dres reprezentacije nosio je do 1986. godine, a karijeru je završio godinu dana kasnije, kao član Verone. Prethodno je igrao za Juventus, Milano, Vićencu, Peruđu i Komo.

Poslednjih godina bio je saradnik televizije RAI.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter