1
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

STATISTIKA JE REKLA SVOJE: Milan Borjan je najbolji golman Lige Evrope!

Objavljeno: 09.12.20 u 12:10

Milan Borjan je prema UEFA algoritmu u čiju računicu ulaze partije u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu – najbolje ocenjeni golman kontinentalnog takmičenja.

On se izdvojio na listi ispred Olivera Baumana, golmana Hofenhajma. Borjan je osvojio 5.288 bodova, dok čuvar mreže našeg rivala u grupi ima 5.244 poena. Treći na listi je golman zagrebačkog Dinama – Dominik Livaković sa 5.049 što je daleko iza kapitena crveno-belih.

U prvih deset su još i Lopez (Roma), Kasper Šmajhel (Lester), Marko Bizo (AZ Alkmar), Aleks Remiro (Real Sosijedad), David Ospina (Napoli), Rui Silva (Granada) i Haen Bute (Rojal Antverpen).

PROČITAJTE JOŠ: SUDIJA ZBOG KOG JE PREKINUT MEČ LIGE ŠAMPIONA HTEO DA SE UBIJE: Otkriveni detalji iz burne prošlosti rumunskog arbitra!

Zaslužio je čuvar mreže Zvezde, kao jedan od najpouzdanijih šrafova u mašineriji prvo Vladana Milojevića, potom i Dejana Stankovića, da se nađe u evropskom vrhu. On je na pet mečeva u Ligi Evrope ostvario 22 odbrane, što je fenomenalan podatak, a od toga se šest intervencija vode kao ziceri koje je čuvar mreže crveno-belih zaustavio. U UEFA algoritam po kojoj se izvodi ova računica ulaze i mečevi u domaćim šampionatima, a tu je Borjan takođe neprikosnoven kada govorimo o Superligi. On je na 17 utakmica u prvenstvu, čak 10 puta u potpunosti uspeo da sačuva mrežu.

Po istim algoritmima, odlična igra Crvene zvezde u Ligi Evrope i prvenstvu Srbije, izdvojila je stamenog Nemanju Milunovića, među deset najkorisnijih odbrambenih igrača u kontinentalnom takmičenju.

Borjanu će meč protiv Slovana iz Libereca biti 50. u dresu Crvene zvezde, čime će se izjednačiti sa Vladimirom Petrovićem po broju međunarodnih utakmica u Zvezdi na samom vrhu liste.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

0
0

1 Komentara

  1. Bravo za Borjana, zaista se isticao, kao uostalom i ranijih godina. Takodje je i Milunovic dobio priznanje. Cesto osporavan, ali kada Zvezda igra potpuno otvoreno, on jeste tu malo spor, ali kad je odbrana zgusnutija, on tu obavlja sve bez greske.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter