0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ O MOGUĆEM DUELU SA JUNAJTEDOM: Može Mančester, ali kasnije (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.20 u 15:03

Trener fudbalera Crvena zvezde, Dejan Stanković, pred meč sa Slovanom iz Libereca, govorio je mogućim rivalima u nokaut fazi Lige Evrope.

Crveno-beli novom pobedom mogu dodatno da porade na klupskom koeficijentu i stignu do brojke 31,5. Na taj način bi došli u situaciju da budu i nosioci u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, ako naravno osvoje prethodno titulu.

– Iz mnogo uglova je bitna utakmica. Želimo da pokažemo da Crvena zvezda napreduje kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam omogućili da budemo povlašćeni kroz cele kvalifikacije. Igraćemo kao da nismo prošli grupu, odnosno kao da nam od meča u Češkoj zavisi prolaz. Videćete to i po formaciji, načinu igre, izboru igrača – započeo je Stanković.

Veruje strateg crveno-belih da neće imati problema kako bi motivisao igrače za poslednju evropsku rundu. Naveo je primer iz bogate igračke karijere.

– Pristup zavisi od igrača, ali uvek moraš da imaš u glavi čiji dres nosiš. Ja sam imao priliku da igram ovakve utakmice, nisu bile rezultatski bitne, ali… Sećam se utakmice u Ligi šampiona, sa Lacijom sam gostovao u Kijevu. Njima je trebala pobeda, pred 90.000 ljudi. Nama ništa. Pobedili smo ih u šarenom sastavu, iako su za njih igrali Ševčenko i Rebrov.

Mnogo bolja kadrovska situacija vlada u Crvenoj zvezdi uoči puta u Češku. Nedostajeće samo Aleksandar Katai, kao i mladi Gavrić, koji ima problem sa virusom korona.

– Meni je mnogo drago zbog toga. Zdravlja je najvažnije, nećemo vraćati nikoga na silu, da ne ubrzavamo oporavak. Važno je da kada se vrate budu sto posto spremni. Vratilo se mnogo momaka, jedino je van stroja Sale Katai. I on će se vratiti. Nemam dilemu oko sastava, već smo nešto nameštali. Ostalo je da danas odradimo prekide i još malo utegnemo nešto. Idemo na tri boda.

Pitanje je da li su Rodić i Ivanić spremni za 90 minuta.

– Nisu za 90 minuta. Trenirali su poslednjih sedam dana sa ekipom, na zavidnom su nivou, ali nisu za jakih 90 minuta. Videćemo kako ćemo to iskombinovati – jasan je Stanković.

Teško je da se izbegne razmišljanje o nokaut fazi. Potencijalni protivnik je Mančester junajted. Naravno, ‘crveni đavoli’ nisu poželjni u 1/16 finala LE.

– Može Mančester, ali da li može malo kasnije? Bila bi fantastična utakmica, ali nešto kasnije, prvo da dobijemo nešto pristupačnije. Želeo bih prvo što lakšeg protivnika, da možemo da se takmičimo. Sigurno da ima bombi, a ako možemo da ih izbegnemo, zašto da ih ne izbegnemo – poručio je Dejan Stanković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter