0
Ostali sportovi

Foto: Instagram screenshot

SRBIJA SE PLASIRALA NA SVETSKO PRVENSTVO: Briljirao Jovan Lazarević koji je bio trostruki strelac! (FOTO)

Objavljeno: 09.12.20 u 20:14

Reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u futsalu 2021. godine pošto je u dve utakmice bila bolji rival od Finske.

Majstorska partija Jovana Lazarevića bila je dovoljna reprezentaciji Srbije da se plasira na Svetsko prvenstvo u Litvaniji koje se igra od 12. septembra 2021. godine.

Nakon 1:0 u Kragujevcu, Srbija je danas remizirala u Finskoj, rezultat je bio 5:5, sasvim dovoljno da se nađemo na najvećoj svetskoj smotri futsala.

Da će biti dobra utakmica našeg tima nagovestio je Pršić već na samom startu utakmice kada smo poveli sa 0:1, ali su Finci veoma brzo uzvratili.

Uspeli su da preokrenu rezultat, poveli sa 2:1 preko Pikarainena i Autija, a onda na scenu stupa veoma raspoloženi Jovan Lazarević.

Prvi gol je postigao u 12. minutu za 2:2, ali su na odmor Finci ipak otišli sa prednošću od jednog gola, pošto je Gronholm pogodio za 3:2.

Srbija se vratila početkom drugog poluvremena, Lazarević je bacio i golmana na parket, zaobišao ga i izjednačio, Fincima je i posle ovog gola bilo potrebno da u preostalom vremenu postignu dva gola više od naše reprezentacije.

Isti igrač je u 29. minutu postigao novi gol, uzeo je loptu na svojoj polovini terena i sjajnim solo prodorom upisao se po treći put u listu strelaca za prednost Srbije od 3:4, tada je Finskoj bilo potrebno čudo.

Finci su krenuli da igraju sa igračem više, imali smo par puta šansu i da sve rešimo, ali su domaći nekako uspeli da se vrate u meč drugim golom Autija.

Nastavili su domaći u istom ritmu, sa igračem više u napadu, ali je ubrzo usledila kazna, Stojković je uspeo da postigne svoj prvi gol na ovom meču za velikih 4:5 na 3 i po minuta do kraja.

Moglo je biti i dosta ubedljivije do kraja, propustila je naša reprezentacija nekoliko šansi da uveća prednost, pa nas je stigla kazna preko Kutole pred sam kraj.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu posle 9 godina!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter