1
Evrokupovi

FOTO: Twitter

OGLASIO SE TURSKI PREDSEDNIK: Erdogan osudio rasističke uvrede i pozvao UEFA da reaguje!

Objavljeno: 09.12.20 u 15:52

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je osudio uvrede na rasnoj osnovi koje je četvrti sudija utakmice u Parizu uputio članu stručnog štaba Bašakšehira.

Meč Lige šampiona je prekinut, a Erdogan je pozvao Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) da interveniše.

U događaju bez presedana u kom je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa, igrači obe ekipe su posle toga napustili teren.

– Snažno osuđujem rasističke uvrede koje je dobio Pjer Vebo, član stručnog štaba Bašakšehira i uveren sam da će Uefa preduzeti neophodne mere. Bezuslovno se protivimo rasizmu i diskriminaciji u sportu i svim sferama života-  naveo je Erdogan na Tviteru.

Iz turskog kluba naveli su da je četvrti sudija Pjera Veboa nazvao ‘crnac’, a posle protesta Kamerunca, glavni sudija ga je isključio.

Utakmica će biti nastavljena u sredu od 18:55h od 13. minuta.

U drugoj utakmici u Grupi H, Lajpcig je pobedio Mančester junajted sa 3:2 i plasirao se u osminu finala Lige Evropa.

Lajpicg na prvom mestu ima 12 bodova, Pari Sen Žermen devet bodova uz meč manje i trebalo bi da se plasira u osminu finala Lige šampiona.

Mančester junajted ima devet bodova ali i lošiji međusobni skor od pariske ekipe, pa bi na proleće trebalo da igra u Ligi Evrope. Turski tim je poslednji na tabeli sa tri boda.

0
0

1 Komentara

  1. Ne razumem, da li je taj četvrti sudija trebao da nazove tog Pjer Veba belcem i onda ne bi bio rasista?! Nisam to znao da se crnim žiteljima Afrike ne sme reći da su crnci, jer onda je to rasizam! Kako drugačije da ga nazovu?! Da mene neko oslovi sa “hej, belac”, da li bi to bio rasizam?! Stvarno, ovo nema veze sa zdravim razumom!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter