0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Real Madrid i Atletiko prošli dalje, Inter ispao iz Evrope!

Objavljeno: 09.12.20 u 23:18

Najzanimljive je bilo grupi B, gdje su sva četiri tima imala šansu za plasman u eliminacionu fazi Lige šampiona.

Real Madrid je pobedom od 2:0 golovima Benzeme (9. i 32. minuta) u direktnom duelu protiv Borusije Menhengladbah obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona.

Na kraju je ispao Inter, koji na domaćem terenu nije uspeo da savlada ekipu Šahtjora. Iz ove grupe u eliminacionu fazu Lige šampiona prošli su Real Madrid i Borusija Menhengladbah.

Ukrajinci su sa dva trijumfa protiv Real Madrida i uz dva remija protiv Intera, stigli do trećeg mesta, pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Za direktan plasman igrali su još u grupi A Salzburg i Atletiko Madrid. Atletiku je bio dovoljan i bod, ali su ipak uspeli da savladaju ekipu Salzburga rezultatom 2:0. Strelci za ekipu Dijega Simeona bili su Ermosa u 39. minutu i Karasko u 86. minuti meča. Drugi meč u ovoj grupi igrali su Bajern Minhen i Lokomotiva iz Moskve, Bavarci su bez većih problema dobili ekipu Marka Nikolića sa 2:0. Strelci su bili Zule u 63. minuti i Čupo – Moting u 80. minuti.

U grupi C pitanje prvog i drugog mesta je već bilo rešeno, za proleće i Ligu Evrope borili su se Marsej i Olimpijakos. Obe ekipe su završile sa po 3 osvojena boda, ali je treći Olimpijakos zbog boljeg međusobnog duela.

Mančester Siti je bez problema nadigrao Marsej sa 3:0, svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, a strelci su bili Tores u 48. , Aguero u 77. minuti i Sterling u sudačkoj nadoknadi vremena. Grčki tim je poražen kod kuće od ekipe Porta rezultatom 2:0, a strelci za Porto bili su Otavio u 10.minuti iz jedanaesterca i  Uribe u 77. minuti meča.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter