0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

VLADIMIR STOŠIĆ: Bili smo baš moćni

Objavljeno: 08.12.20 u 18:25

Fudbalski klub Crvena zvezda na današnji dan 1991. godine postao je prvak sveta.

Predvođeni Vladicom Popovićem crveno-beli savladali su Kolo Kolo rezultatom 3:0.

Najlepša sećanja vežu sve zvezdaše za tu utakmicu, a Vladimir Stošić, nekadašnji fudbaler Zvezde se sa radošću prisetio istorijskog meča.

– Danas je 29 godina od kada smo postali prvaci sveta. Svake godine se 8. decembra sa radošću prisetim velikog uspeha, kao i svi navijači Crvene zvezde. To je jedan veliki momenat u istoriji našeg kluba. Naravo mi fudbaleri taj uspeh proživljavamo sa mnogo više emocija, jer smo direktno učestvovali u svemu tome – istakao je Vladimir Stošić i dodao:

– Kada sa ove distance razmišljam o toj utakmici i kada se setim da smo igrali protiv najbolje ekipe iz Južne Amerike i savladali je toliko ubedljivo i nadmoćno, u drugom poluvremenu čak sa deset igrača to pokazuje koliko je Zvezda u tom momentu bila jaka i moćna.

Legendarni trener kluba iz Ljutice Bogdana Vladica Popović, koji se nalazio na mestu šefa stručnog štaba u istorijskoj utakmici odigranoj na današnji dan 1991. godine napustio nas je ove godine, a Vladimir Stošić imao je samo reči hvale za nekadašnjeg trenera.

– Vladica je legenda Crvene zvezde i jedan od boljih trenera koji je bio deo našeg kluba. Bio mi je trener i u omladinskoj selekciji i u prvom timu. Od njega sam naučio ono što je mnogo bitno u svetu fudbala, a to su disciplina i rad. Pored talenta to su ključne stavke da bi neko postigao uspeh u ovom sportu i u ozbiljnom klubu napravi dobar rezultat. Vladica je to odlično prenosio na mlade igrače, bio je uvek za ozbiljan rad i sa svima nama je imao izuzetno korektan odnos.

Prisetio se nekadašnji igrač Crvene zvezde i načina na koji su se crveno-beli pripremali za utakmicu koja im je donela titulu svetskog prvaka.

– Detalj koji mi je i dan danas ostao u sećanju je da smo prvog dana otišli na trening autobusom i da nam je trebalo do stadiona  dva sata. Posle toga je Vladica sa svojom ekipom i Draganom  Džajićem doneo odluku da je najbolje da treniramo u parku, koji se nalazio u blizini hotela. Tih dana pred utakmicu smo trenirali bez nekih posebnih priprema, mislili smo da ćemo imati određenih problema tokom utakmice, jer nismo imali tih sedam dana taktičku pripremu. Na našu veliku sreću, utakmica je bila u potpunosti drugačija, odigrali smo vrhunski, a takoreći sedam dana smo šetali oko hotela i družili se. To govori koliko smo bili spremni i da smo mogli da priuštimo sebi da nemamo ozbiljan trening pred tako bitan duel.

Iskoristio je Vladimir Stošić priliku da izrazi zadovoljstvo zbog fenomenalnih rezultata koje crveno-beli postižu u poslednjih nekoliko godina.

– Pratim Zvezdu, trudim se da odgledam svaku utakmicu. Veoma mi je drago što smo se vratili tamo gde pripadamo. Ponovo smo na dobrom putu da budemo prvaci naše zemlje, Zvezda je i ove godine prisutna u Evropi. Idemo putem koji je zacrtan pre mnogo godina, putem najboljih, tako treba da bude i u budućnosti – poručio je Stošić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter