0
Fudbal

Foto: Youtube screenshot

POČINJE PUT ZA KATAR: Ko će biti rivali Srbije u kvalifikacijama?

Objavljeno: 07.12.20 u 09:13

Žreb je danas od 18 časova, čekamo potencijalne rivale!

Kreće novi ciklus kvalifikacija za reprezentaciju Srbije, poslije još jednog neuspeha i ispadanja u Beogradu  protiv Škotske i činjenice da ni posle 20 godina nismo uspeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Još se ne zna ko će predvoditi našu reprezentaciju u novim kvalifikacijama, a put praktično počinje danas, žreb je zakazan za 18 časova, održaće se u Cirihu, u Švajcarskoj. Zbog pandemije korona virusa niko neće biti prisutan na izvlačenju osim onih koji budu vodili program i izvlačili kuglice.

Reprezentacija Srbija se nalazi u drugom šeširu.

  1. šešir: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka, Holandija.
  2. šešir: Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka, Rumunija.
  3. šešir: Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka, Finska.
  4.  šešir: BiH, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija, Luksemburg.
  5.  šešir: Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, tzv. Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija, Andora.
  6.  šešir: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar, San Marino.

Srbija neće moći biti u grupi sa ekipama iz drugog šešira, najpovoljniji rival iz prvog šešira bi trebala da bude reprezentacija Danske, treći i četvrti šešir su izuzetno jaki, u petom ima selekcija sa kojima smo imali neprijatna iskustva (Azerbejdžan, Estonija), dok je šesti šešir lagan.

Postoje i ograničenja, naravno da ne možemo sa tzv. Kosovom, naša južna pokrajina ne može ni sa reprezentacijom BiH u istu grupu, ali ni sa Rusijom. Rusi ne mogu ni sa Ukrajincima.

Postoji još nekih ograničenja što se tiče „zimskih zemalja“ (ne mogu više od dve u istu grupu, a to su Farska ostrva, Belorusija, Estonija, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina), kao i ograničenja po pitanju dugih putovanja, a recimo da Island ne može da bude i sa Jermenijom i sa Kiprom u istoj grupi, a najveća ograničenja u ovom smislu su za Kazahstan koji je više u srednjoj Aziji nego u Evropi, no to je neki drugi problem.

Najbolji iz svake grupe ide na Mundijal, deset drugoplasiranih igraće baraž zajedno sa dva tima iz Lige nacija koja su najbolje plasirana. Tih 12 timova će biti podeljeni u tri grupe sa po četiri tima, igraće se polufinala i finale, a samo pobednici finala igraće na Mundijalu.

Nadamo se da nećemo dočekati ovakav scenario, očekujemo žreb i rivale po meri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter