0
Košarka

FOTO: Adidas

PATIKE O KOJIMA PRIČA CEO SVET KONAČNO SU STIGLE U SRBIJU: Model koji je privukao veliku pažnju, u rukama Božidara Maljkovića

Objavljeno: 07.12.20 u 14:18

Svetska sportska javnost nedavno je oduševljena idejom kompanije „Adidas“ da napravi patike koje će proslavljati nepogrešivu kulturu Balkana i koje će biti inspirisane košarkaškim klubom Jugoplastika, koji je dominirao terenima nekadašnje Jugoslavije i Evrope.

Patike će biti napravljene u limitiranoj seriji od samo 150 pari, i samo će nekoliko odabranih sportskih legendi dobiti po par, a među njima je i tvorac najvećih uspeha Jugoplastike, nekadašnji košarkaški trener Božidar Maljković, danas predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, Jugoplastika je osvojila dva titule šampiona Evrope, tri prvenstva Jugoslavije i jedan Kup Jugoslavije.

Predstavnici kompanije „Adidas“ danas su u prostorijama Olimpijskog komiteta Srbije svečano uručili Božidaru Maljkoviću jedan par trenutno najpopularnijih patika na svetu. Emotivna scena zabeležena je i kamerom, te će se naći u dokumentarcu o Jugoplastici koji kompanija „Adidas“ uskoro planira da emituje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Maljković je nakon dobijanja patika zahvalio kompaniji „Adidas“ i izjavio da mu je ukazana velika čast.

– Ako smem da se našalim na početku, rekao bih jednu krilaticu koja se dokazala u istoriji: „Kad protekcija vlada, većina strada“. Izuzetno sam počastvovan što imam privilegiju da u rukama držim nešto što slavi istoriju naše košarke i Jugoplastike, ali mi je iskreno žao jer patike nisu dobili još neki ljudi koji su ugradili sebe u uspehe kluba. Neki nažalost više nisu sa nama, ali ih ne zaboravljamo. Ove patike imaće specijalno mesto u mojoj trofejnoj sobi i hvala još jednom kompaniji „Adidas“ što su me obradovali sjajnim poklonom i hvala što se ne zaboravljaju uspesi Jugoplastike, naveo je Maljković.

FOTO: Adidas

Pored Maljkovića, izuzetnu čast da dobiju jedan par patika imaće i legende kluba iz Splita, Toni Kukoč i Dino Rađa, kao i svetske zvezde Pol Pogba (Mančester junajted), Serž Gnabri (Bajern), odnosno košarkaši Džejms Harden (Hjuston), Demijan Lilard (Portland) i Bojan Bogdanović (Juta).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter