0
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

ALEKSANDAR KATAI IMA PROBLEMA SA RETKOM BOLEŠĆU: Nema ga na terenu do proleća!

Objavljeno: 07.12.20 u 10:16

Aleksandar Katai neće igrati do proleća, a sada je otkriveno i kakav zdravstveni problem je u pitanju.

Njegove analize krvi nisu bile dobre, hemoglobin mu je bio nizak što je navelo na dalje ispitivanje, preneo je Informer. Upravo zbog tih ispitivanja, Katai neće moći da igra do sledeće kalendarske godine.

Kataiju su posle utakmice Srbije sa Škotskom urađene analize krvi i ustanovljen mu je nizak hemoglobin. Zatim je obavio detaljna ispitivanja na VMA i rečeno je da ima neku vrstu anemije. Pošto je ranije patio od trombocitopenije, pretpostavlja se da se taj problem vratio. Jedan od lekara mu je rekao: „Da nisi profesionalni sportista, dali bismo ti lekove i poslali bismo te kući, jer sa tim zdravstvenim problemom ljudi žive normalno pod uslovom da koriste terapiju.“ Pošto je Katai fudbaler i izložen je velikim fizičkim naporima, lekari su rešeni da do najsitnijih detalja ispitaju o čemu je rečrekao je izvor iz Zvezde za Informer.

 Katai je i ranije imao problema, a objasnio je kako je izgledao njegov prvi susret sa trombocitopenijom u 2012. godini.

Posle jedne utakmice nenormalno sam poplaveo i ubrzo je ustanovljeno o čemu je reč. Dve nedelje sam ležao u bolnici, a oporavak je trajao nekoliko meseci. Primao sam terapiju i dobio 10 kilograma viška. Lekari su mi rekli da može da se vrati, a i ne mora. Od tada idem na kontrole svakih šest meseci i sve je u redu – izjavio je Aleksandar Katai pre pet godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter