0
Ostali sportovi

Foto: Rukometni savez Srbije

UMORNE I DEKOCENTRISANE RUKOMETAŠICE DOŽIVELE PRVI PORAZ: Mađarska ubedljivo slavila!

Objavljeno: 06.12.20 u 17:52

Rukometašice Srbije izgubile su od Mađarske sa 38:26 (20:11) u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva u Norveškoj i Danskoj.

Reprezentacija Srbije nastupila je večeras bez Andree Lekić za koju je ovaj šampionat završen, jer je posle povrede u sinoćnjem meču danas operisana i u ponedeljak se vraća za Beograd.

Samo u uvodnom delu meča naš tim je bio donekle ravnopravan, kada je od 2:5 stigao do 5:5, a sve posle toga proteklo je u potpunoj dominaciji selekcije Mađarske, u čijim je redovima večeras nepogrešiva bila Sandra Siloši-Šacik.

Gotovo ništa Srbija večeras nije uspela da odbrani, svaki napad Mađarske bio je velika pretnja, a ni naši golmani nisu imali svoje veče i kako je meč odmicao razlika je samo rasla u korist Mađarske.

Na poluvremenu je već bilo 20:11 za Mađarsku i bilo je i tada jasno da se teško može dan za danom očekivati novo čudo i novi veliki preokret, poput onog sinoćnjeg protiv Holandije.

Mađarska je i u nastavku lako izlazila na kraj sa našom odbranom, lako je održavala ubedljivu prednost i bilo je samo pitanje kojom razlikom će se ovaj meč završiti u korist Mađarske.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Sanja Radosavljević sa pet golova, a po četiri su dale Slađana Pop-Lazić, Jelena Trifunović i Jelena Lavko. Na drugoj strani je Sološi-Šacik upisala deset, a Viktorija Lukač šest.

U 18:15h počinje drugi meč drugog kola u ovoj grupi, sastaće se Holandija i Hrvatska, posle čega će biti jasnije šta će našoj selekciji biti potrebno u poslednjem kolu kako bi izborila plasman u narednu fazu takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter