0
Intervju

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICA REPREZENTACIJE SRBIJE KRISTINA LIŠČEVIĆ ZA HOTSPORT DIREKTNO IZ DANSKE: ‘Reprezentacija je svetinja! Moramo dobro da se spremimo za nastavak takmičenja’

Objavljeno: 06.12.20 u 21:21

Bek našeg nacionalnog tima ističe značaj reprezentativnog dresa!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nalazi se u Danskoj. U toko je Evropsko prvenstvo, a izabranice trenera Ljubomira Obradovića se nalaze u grupi C.

Srbija je u subotu savladala aktuelnog svetskog šampiona, ekipu Holandije. Dan kasnije usledio je poraz od Mađarske. Andrea Lekić je doživela tešku povredu u toku prve utakmice i to je veliki problem za našu selkciju.

Jedan od lidera ekipe je Kristina Liščević. Devojka rođena u Somboru već godinama pruža fenomenalne partije u nacionalnom dresu.

Kristina je nakon utakmice govorila za HotSport o aktuelnostima i očekivanjima pred nastavak turnira.

Čestitke na velikoj pobedi u subotu! Danas je viđena velika borba,ali je usledio poraz od Mađarske.Šta je nedostajalo u igri tokom druge utakmice?

-Hvala puno na podršci! Danas je jednostavno nedostajalo sna i energije! Kasno smo završile jučerašnju utakmicu koje je veoma važna i imali smo malo vremena za spavanje. To je zaista puno uticalo na nas.

Šta očekuješ od meča sa Hrvatskom u 3. kolu grupne faze?

Hrvatska se pokazala fantastično na ovom prvenstvu. Dokazale su kvalitet i pokazale kako se bori za svoju državu. Biće to izuzetno težak meč! Imamo dan odmora i dan za pripremu.Na nama ostaje da pružimo maksimum na terenu, da se borimo do samog kraja i dođemo do bodova kako znamo i umemo.

Šta za tebe predstavlja nacionalni tim?

-Reprezentacija je samo jedna reč – SVETINJA – jasno je poručila uspešna rukometašica.

Andrea Lekić je u toku duela sa Holandijom doživela tešku povredu. Tokom dana je i operisana. Da li si imala priliku da se vidiš sa njom ?

-Nismo uspeli da je vidimo. Ona je bila izvan ‘crvene zone’ i nije smela da se vrati u hotel. Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti i vratiti na teren. Ona je veliki igrač i bitna karika, kako ovde, tako i u klubu za koji nastupa!

Kakve su ambicije ekipe pred nastavak turnira?

-Svi smo jako ozbiljno shvatili ovo veliko takmičenje. Moramo se dobro pripremiti, a nakon Hrvatske nema vremena za ispravljanje grešaka.

Koliko te ja pogodila izjava novinara Benta Nigarda?

-Bent je veoma cenjen u Danskoj, zato me je izjava i pogodila. Bila sam besna i iznela sam svoje mišljenje bez razmišljanja o mogućim posledicama. On je ubrzo nakon toga poslao poruku podrške i sada je sve dobro – zaključila je Kristina Liščević u razgovoru za HotSport.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Rukometašicama želimo sreću u nastavku takmičenja!

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter