1
AdmiralBet ABA Liga

Foto: Youtube screenshot

TRENER BUDUĆNOSTI PRED DERBI U BEOGRADU: „Respekt prema rivalu, ali istovremeno cenimo i poštujemo kvalitet koji imamo!“

Objavljeno: 05.12.20 u 13:18

Košarkaši Budućnosti spremaju se za derbi devetog kola ABA lige i duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu, koji je na programu 6. decembra, sa početkom u 18 časova.

Biće ovo okršaj jedine dve neporažene ekipe u regionalnom takmičenju, a treba istaći da su Podgoričani odigrali tri meča manje zbog problema sa koronavirusom.

Očekuje nas veliki derbi u pravom smislu te reći. Snage će odmeriti neporažene ekipe u ABA ligi, uz napomenutu da smo mi morali da odložimo dosta mečeva zbog problema koje smo imali sa koronavirusom. Okršaj sa Zvezdom čekamo u specifičnoj situaciji. Zbog problema sa virusom, imali smo pauzu od tri nedelje, zatim smo za pet dana odigrali tri meča, a odmah je usledio drugi FIBA prozor i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, tako da nismo bili u mogućnosti da radimo i treniramo u kompletnom sastavu, kao ni vremena da se osvežimo posle zaista ubitačnog ritma  rekao je trener Budućnosti i nastavio:

Crvena zvezda je tim koji je napravljen za Evroligu, koji je napravljen da se bori za plasman u TOP 8 elitnog takmičenja. Naš naredni rival je dominantno otvorio sezonu u regionalnom takmičenju, pruža dobre partije i u Evroligi. Međutim, smatram da smo u dosadašnjem delu sezone pokazali da imamo kvalitet i snage da se borimo za sam vrh u regionalnom takmičenju, uz to, imamo više nego realne osnove za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Derbiju koji sledi, prilazimo se velikim respektom prema rivalu, ali istovremeno cenimo i poštujemo kvalitet koji mi imamo. Očekujem dobar, zahtevan i čvrst meč, sa mnogo taktičkih zamisli sa obe strane. Uz sve probleme koje smo imali, nastojaćemo da budemo konkurentni, nastojaćemo da odigramo kvalitetno i da ostvarimo pobedu u Beogradu – zaključio je Petar Mijović.

Ovo će biti 44. duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, crveno-beli imaju prednost 23-21 u pobedama, uz odličan skor u Beogradu od 19-4.

Zvezda ima skor 8-0, dok je Budućnost na 5-0, jedno je sigurno, posle ovog meča samo jedna ekipa će biti neporažena u ABA ligi.

0
0

1 Komentara

  1. Nijesam čuo pametnije od Vladike Rada.
    Ala mudro zbori ovaj.
    Au..
    Najmanje još dvije strane je zaslužio, ma genije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter