0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NOVI SRBIN U NBA PRIZNAO DA GA JE ŠOKIRAO POZIV KLUBA: Dobio ‘težak’ ugovor iako ga niko iz tima nije kontaktirao!

Objavljeno: 05.12.20 u 11:40

Jedini Srbin na NBA draftu 2020. godine bio je Aleksej Pokuševski, koji će nakon grčkog Olimpijakosa, karijeru nastaviti u Oklahoma Siti Tanderu.

Jedan od najtalentovanijihj igrača s ovih prstora nije očekivao da će ga ova franšiza izabrati.

– Kao što sam već rekao, šokiran sam što sam izabran sa 17. mesta i što idem u Oklahomu. Bio sam šokiran jer nisam znao da će se to desiti, rekao je Pokuševski i objasnio da ga niko iz Tandera nije kontaktirao pre drafta.

Istakao je da je zadovoljan atmosferom i da se brzo uklopio, a on je sa klubom potpisao ugovor na ‘2+1+1’ godinu. Prve dve sezone su mu garantovane i dobiće 2.9 miliona dolara u prvoj i 3.1 milion dolara u drugoj godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Sledeće dve godine klub ima pravo da ga zadrži – prvu za 3.25 miliona dolara, a drugu za pet miliona, što znači da ceo ugovor vredi oko 13 miliona dolara.

Podsetimo, ovaj 18-godišnjak je ponikao u KK Starsu i Vojvodini iz Novog Sada, odakle je 2015. godine prešao u mlađe kategorije Olimpijakosa. Takođe, prošao je i mlađe selekcije reprezentacije Srbije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter