0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI PRED MEČ SA MORNAROM: U Baru nas čeka veliki izazov, Jaramaz je malo izgubio osećaj za loptu (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.20 u 14:30

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da za predstojeći meč protiv Mornara ne može da računa na Erika Miku i Alekseja Nikolića.

Ognjen Jaramaz, jedan od najboljih igrača Partizana se vraća u ekipu, ali će mu biti potrebno još neko vreme da se vrati u formu.

Crno-beli posle osam odigranih mečeva imaju po četiri pobede i poraza, dok Mornar ima skor 6/1. Dve ekipe sastaju se u subotu od 19 časova u dvorani ‘Topolica’.

– Iskoristili smo pauzu za dodatni rad, malo na odbrani, malo na napadu. Bili smo bez reprezentativaca i imali smo neke bolesti, ali zadovoljni smo. U Baru nas čeka vrlo neugodan protivnik. Odlični su napadači, Pulen, Vajthed i Nidam su dobri u jedan na jedan i u ‘pik-en-rolu’, a na pozicijama 2, 3 i 4 imaju odlične šutere za tri poena. Na petici imaju neugodnog igrača koji je vrlo jak, tako da nas čeka baš veliki izazov – rekao je Filipovski za Partizan TV.

– Da bismo pobedili potrebno je da 40 minuta igramo vrlo dobru odbranu, a u napadu ćemo morati da igramo timski, da kontrolišemo skok. Daćemo sve od sebe. Poštujemo ekipu iz Bara koja ima Iskustvo i širinu. Važna će biti naša dnevna forma i pogotovo odbrana-  rekao je Filipovski.

Trener Partizana je istakao da je Ognjen Jaramaz, posle mesec i po dana pauze zbog preloma prsta ruke, potpuno spreman.

Jaramaz je odlično spreman, ali je normalno da malo izgubi osećaj za loptu i igru, što ga i malo nervira. Treba imati strpljenja, lom šake ga je izbacio iz ritma. Uporan je, trenira vrlo dobro, vratiće se – rekao je Filipovski.

Govoreći o Alekseju Nikoliću, koji se oporavlja od operacije kuka, Filipovski je naveo da on ‘još nije u programu’.

Još pokušava, imaće dodatna testiranja, ali još nije spreman za igru pet na pet – rekao je trener crno-belih.

Partizan će u Baru igrati i bez Erika Mike koji je bolestan.

– Izgubio je dosta energije. Mora da prođe još neke medicinske testove – rekao je Filipovski i dodao da su se reprezentativci vratili i odradili sa ekipom jedan trening.

– Sa igračima koje imamo daćemo sve od sebe da odigramo što bolje – zaključio je Filipovski.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter