0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LIGA EVROPE: Arsenal jedini maksimalan, u nokaut fazu idu Leverkuzen, Slavija iz Praga, Benfika, srpski PAOK bez naredne runde!

Objavljeno: 03.12.20 u 23:45

Utakmicama u grupama od A do F kompletirano je 5. kolo fudbalske Lige Evrope.

Jedini tim sa maksimalnim učinkom u Ligi Evrope, posle remija Hofenhajma u Beogradu, ostao je Arsenal. ‘Tobdžije’ su i peti put bile ubedljive, savladale su austrijski Rapid sa 4:1. U B grupi igrali su Molde i Dandalk, a Norvežani su slavili sa 3:1. U direktnom okršaju za drugo mesto u poslednjem kolu Rapid dočekuje Molde i Bečlijama će trebati pobeda od bar dva gola razlike u toj utakmici.

Sve je jasno u C grupi, dalje idu Leverkuzen i Slavija iz Praga, a ostalo je samo da se vidi ko sa koje pozicije. ‘Farmaceuti’ su pobedili u Nici 3:2, dok je Slavija u Pragu sa 3:0 pobedila izraelski Hapoel. Slična situacija je i u D grupi iz koje u šesnaestinu finala idu Benfika i Rendžers. Obe ekipe su slavile i večeras, Benfika ubedljivo protiv poljskog Leha, a Škoti u meču sa belgijskim Standardom.

U nokaut fazi neće igrati grčki PAOK koji je neočekivano poklekao na Kipru protiv zvezdinog dželata Omonije. Solunci su izgubili 2:1 i pošto je PSV slavio golom Malena u Granadi, PAOK više nema šansi ni za drugo mesto.

U grčkom timu bila su obojica srpskih igrača Živkovića, Živko na golu i Andrija u napadu. Obojica su odigrali čitav meč.

Grupa A:
Roma – Jang Bojs 3:1(1:1)
Kluž – CSKA Sofija 0:0

Grupa B:
Arsenal – Rapid 4:1(3:0)
Molde – Dandalk 3:1(2:0)

Grupa C:
Nica – Leverkuzen 2:3 (1:2)
Slavija Prag – Hapoel B.Š. 3:0 (2:0)

Grupa D:
Benfika – Leh 4:0 (1:0)
Rendžers – Standard 3:2 (2:2)

Grupa E:
Granada – PSV 0:1 (0:1)
Omonija – PAOK 2:1 (1:1)

Grupa F:
AZ Alkmar – Napoli 1:1 (0:1)
Sosijedad – Rijeka 2:2 (0:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter