0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

EVROPSKO PROLEĆE ZA ZVEZDU: Crveno-beli odigrali bez golova sa Hofenhajmom i osigurali nokaut fazu!

Objavljeno: 03.12.20 u 20:52

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova sa Hofenhajmom, što je šampionu Srbije osiguralo drugo mesto u grupi L, te plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Zvezda je ovim remijem došla do 10 bodova u grupi, što je nedostižno za Liberec, koji posle pobede nad Gentom (1:2) ima šest.

Gosti iz Nemačke imali su terensku inicijativu i više želje da ugroze gol Milana Borjana.

Opasan je bio Hofenhajm u 17. minutu kada je Dabur, atraktivno, pokušao, ali je lopta otišla preko gola. Milunović je bio taj koji je uspevao u potpunosti da neutrališe napadače nemačkog predstavnika, a Borjan je je u 37. minutu pokazao zbog čega je jedan od najboljih golmana u čitavoj Ligi Evrope.

Dabur je driblao i našao prostor za udarac, snažno je gađao rašlje sa desetak metara, ali je fenomenalnom paradom čuvar mreže crveno-belih uspeo da pošalje loptu u korner.

Na poluvremenu obojica trenera su odlučili da naprave po jednu promenu. Stanković je ubacio Vukanovića umesto Spiridonovića, dok Henes umesto Dabura na teren poslao Kramarića.

Gaćinović je bio agilan na startu drugog dela, prvo je proigrao Klausa, a potom nešto kasnije i sam uputio udarac iz velike udaljenosti.

Ben je između ta dva poteza srpskog reprezentativca, imao priliku da ugrozi gol Baumana, ali on je loše uposlio Falčinelija i šansa je propala.

Zvezda je u periodu od 60. do 70. minuta bila bolji rival, ali je kao i tokom čitavog meča falila završnica.

Prvo je Vukanović loše dodao Falćineliju, da bi Ben potom neprecizno šutira glavom posle centaršuta Gajića.

U poslednjih pola sata Hofenhajm je imao još nekoliko poluprilika, ali je Zvezda postigla cilj i plasirala se u nokaut fazu Lige Evrope.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter