0
Atletika

SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU POMERENO: Poznat novi termin!

Objavljeno: 02.12.20 u 21:48

Nakon razmatranja cele situacije i već  pomerenog Svetskog prvenstva u dvorani u Kini, za godinu dana kasnije zbog virusa COVID-19 doneta je odluka o pomeranju Planetarnog šampionata u dvorani u Beogradu 2022. godine. Ovu odluku danas je saopštio predsednik Svetske atletike, lord Sebastijan Kou.

Kako su sva takmičenja veoma blizu jedno drugog odlučeno je da se atletičarima izadje u susret kako bi imali što više vremena da se pripreme za pomenuto takmičenje, pa je nov datum održavanja prvenstva 18 – 20. mart 2022. godine. Ovim je takmičenje pomereno za 7 dana kasnije.

Srbija će ugostiti preko 1000 atletičara i oficijelnih lica iz preko 150 zemalja sveta tokom tri dana trajanja takmičenja. Prvobitni datum održavanja bio je 11-13. mart.

„Na osnovu novog datuma Svetskog prvenstva prilagodićemo i datume održavanja Prvenstva Balkana za seniore\ke u Beogradu 2022. godine kao i Serbian Open Indoor Meeting-a, jer će oba takmičenja biti odlična provera forme sportistima“, rekao je direktor preduzeca SP Atletika 2022, Predrag Momirovic.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter