0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

OBRADOVIĆ PRED GOSTOVANJE MAKABIJU: ‘Kontrola u igri i balans su ključevi pobede’

Objavljeno: 02.12.20 u 13:20

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u sredu u Izrael, gde ih u četvrtak očekuje meč 12. kola Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu.

Pred put u Tel Aviv trener crveno-belih Saša Obradović nije na raspolaganju imao trojicu igrača,  koji su bili sa reprezentacijom Srbije na , dok se Lengston Hol polako vraća u trenažni proces nakon povrede koju je zadobio prethodnog ponedeljka:

– Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno ‘pročistimo’ i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv Efesa kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije – rekao je trener crveno-belih i osvrnuo se na narednog protivnika ekipu Makabija:

– Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balansa koji moramo da pronađemo – rekao je Obradović.

Dejan Davidovac govorio je pred meč sa izraelskom ekipom.

– Značila nam je ova pauza, ne samo u smislu osveženja nakon teške serije u novembru, koliko je bila i prilika da treniramo jer zbog ovog kalendara nismo ni bili u mogućnosti da to radimo u prethodnom periodu. Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, i po mom mišljenju ne zaslužuju mesto na kome se nazale trenutno.Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi – rekao je Davidovac.

Ovo će biti 11.duel dva kluba u Evroligi, skor je trenutno 5-5, a poslednji meč koji su dva kluba odigrala u Evroligi, bio je ujedno i poslednji takmičarski meč u prethodnoj sezoni, koja je prekinuta i poništena zbog pandemije Covid-19.

Utakmica na kojoj je Crvena zvezda proslavila i 75 godina postojanja, odigrana je 6. marta 2020.godine u ‘Štark Areni’ a crveno-beli su slavili 92:76.

Članovi KK Crvena zvezda mts koji su bili deo reprezentacije Srbije u ‘balonu’ u Finskoj, otputovali su iz Finske preko Frankfurta za Tel Aviv.

Ekipa Crvene zvezde mts stiže u Tel Aviv u sredu u popodnevnim časovima, povratak je planiran za petak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter