0
Domaći fudbal

FOTO:FK Čukarički

BIRMANČEVIĆ PRED PARTIZAN: Nadamo se pozitivnom ishodu u Humskoj

Objavljeno: 02.12.20 u 12:15

Gol i asistencija protiv Novog Pazara, dva gola protiv Voždovca, asistencija u duelu protiv Mladosti u Lučanima, gol i asistencija protiv Radnika u Surdulici, potom pogodak u prethodnom kolu protiv Napretka – to je učinak Veljka Birmančevića u prethodnih pet mečeva.

Krilni napadač Čukaričkog je u sjajnoj formi, a to se poklopilo sa rezultatima njegovog tima. Naime, Brđani u prethodnih sedam mečeva ne znaju za poraz, zabeležili su četiri pobede i tri remija, uz eliminaciju posle penala u osmini finala Kupa od Radnika u Surdulici.

– Boli nas neuspeh u Kupu, iako nismo ni u tom meču poraženi, ali se pamti samo činjenica da smo eliminisani. Nisam mogao da spavam posle te utakmice. Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, možda i najbolje ove sezone. Ali, u drugom je sve bilo drugačije, na to se nadovezao i crveni karton za Stevanovića… Imali smo već dobijen meč – istakao je Veljko Birmančević, jedan od najboljih pojedinaca Čukaričkog ove sezone.

Belo-crni igraju promenljivo ove sezone u gostima, u Super ligi u sedam mečeva samo su jednom poraženi (od Sparataka u Subotici), ali su samo jednom i slavili (protiv Zlatibora u Užicu). Čak pet puta Čukarički je na strani igrao nerešeno.

– Nadamo se pozitivnom ishodu i u Humskoj. Teško je sada da kažem da li bi to bio bod, ili sva tri. Zavisi, kako meč bude tekao…

Birmančević je jedan od igrača Čukaričkog koji su nosili dres Partizana. Pored njega, u Humskoj su nekad bili Miladin Stevanović, Danilo Pantić i Miloš Ostojić.

– Za mene, meč protiv Partizana je kao i svaki drugi. Pobeda takođe vredi tri boda i tu se ta priča završava – kazao je Birmančević.

Partizan se učvrstio na drugoj poziciji, odigrao je odličan meč u Sneti, gde je slavio sa 4:0. Crno-beli su očigledno u vrlo dobroj formi, pa u Humskoj (subota, 16 časova), treba očekivati odličan meč.

– Iskreno, nisam stigao da pogledam utakmicu Partizana protiv TSC-a, ali čim su njima dali četiri gola, to dovoljno govori. Odbrana im je takođe vrlo stabilna, forma im je u usponu. Partizan je ponovo u vrhu uz Crvenu zvezdu, ali na nama je da damo sve od sebe i da probamo da dođemo do pozitivnog rezultata – kazao je Birmančević, koji je potom dodao:

– Suma i Natho su igrači koji prave razliku u Partizanu, sjajni su igrači. Opasnost vreba sa svih strana od crno-belih, ali posebnu pažnju moramo da obratimo na vrlo kvalitetne strance.

Čukarički se serijom dobrih igara i rezultata vratio u vrh tabele, trenutno je četvrti, ali iza belo-crnih je poveća grupa timova koja ih u stopu prati.

– Cilj je da obezbedimo Evropu, a trebalo bi da četvrto mesto za to bude dovoljno. Zbog toga, od velikog je značaja kako ćemo odigrati u preostala tri meča u ovoj kalendarskoj godini, da pokušamo da ostanemo na četvrtom mestu, pred prolećni deo sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter