0
Evropske lige

BREGZIT PRAVI HAOS U ENGLESKOJ: Svim igračima biće potrebna radna dozvola!

Objavljeno: 01.12.20 u 21:40

Veliki šok za sve klubove u Engleskoj!

Velika Britanija razglasila je izlazak iz EU, i samo je pitanje momenta kada će se ozvaničiti, a čitav proces Bregzita, posebno utiče na fudbalske klubove!

Naime, do sada su samo fudbaleri izvan EU morali da dobiju radnu dozvolu kako bi igrali u Engleskoj, od uskoro će to biti obavezno za sve fudbalere! Razlog za to je dogovor, odnosno kompromis koji je postignut između Fudbalske asocijacije Engleske, vlade Velike Britanije i same Premijer lige!

Kada dolazi do transfera, moraće se voditi računa o broju mečeva koji je taj igrač odigrao u dresu reprezentacije svoje zemlje, broju mečeva u klubu iz kog dolazi, o kvalitetu tog kluba, o njegovom položaju na tabeli i u zemlji, kao i o plasmanu na evropskoj sceni!

Do sada su ti kriterijumi bili izuzetno rigorozni, međutim nema sumnje da će ih Premijer liga u znatnoj meri olakšati!

Takođe, klubovi iz Premijer lige više neće moći da dovode igrače mlađe od 18 godina, dok će u svakom prelaznom roku moći da dovedu maksimalno tri igrača starosti 21 godine ili mlađe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter