0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

E, OVO VEĆ NIJE NORMALNO: Muta Nikolić u svom fazonu prokomentarisao šokantan poraz Srbije, pa poručio – ‘Stop amerikanizaciji naše košarke’!

Objavljeno: 30.11.20 u 14:51

Košarkaška javnost u Srbiji ostala je u šoku, nakon što je naša selekcija izgubila od reprezentacije Švajcarske u kvalifikacijama za Eurobasket.

Mnogi smatraju da je ovo velika bruka i sramota za Srbiju, odnosno ‘zemlju košarke’.

Ovaj šokantan poraz prokomentarisao je i iskusni stručnjak Miroslav Muta Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ: ‘IGORE, DA SE NE LJUBIMO’: Društvene mreže se ‘usijale’ nakon debakla, Kokoškov na žestokom udaru! (TVITOVI)

– Ma pratio sam meč, šta reći, naravno da je bruka izgubiti od Švajcarske – počeo je priču Nikolić za ‘Kurir’.

Popularni ‘Muta’ poznat je po svojoj čuvenoj rečenici ‘sve je ovo normalno’.

E, ovo već nije normalno! Ne bi smele ovakve stvari da nam se dešavaju. Poraz od Gruzije u Beogradu, sada od Švajcarske… Ne priliči nam to.

Proslavljeni trener smatra da bi u Košarkaškoj ligi Srbije trebalo da se zabrani Amerikancima da igraju.

Nije problem Borac, oni igraju ABA ligu… Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša deca. A imamo talenata. Potpuno bez potrebe smo se okrenuli strancima, a imamo i dalje našu talentovanu decu. Kod mene u timu Vojvodine sve su naša deca!

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA TRAŽI ŠANSU ZA ISKUPLJENJE: Kokoškov otvorio karte pred Finsku – ‘Dobro su nam poznati’

U Crvenoj zvezdi i Partizanu ima mnogo stranaca…

– Amerikanci treba da donose razliku, da budu mnogo puta bolji od naših igrača. Potrebno je da imamo kvalitetne srpske igrače i platiti ih da igraju ovde, a uz njih još dvojica stranaca. Evo, ja imam u timu igrača za kojeg garantujem da bi mogao da bude u rotaciji u Zvezdi i Partizanu. Dakle, ima srpskih igrača koji mogu da igraju za njih.

Amerikanizujemo košarku, da li imamo potrebu za tim?

– Ma kakva potreba, ali odlaze nam mladi igrači u tamo neku Mađarsku, Rumuniju… Kakve su, bre, to košarkaše zemlje? Pa, zna se gde je najbolje da se razvijaju mladi igrači. I onda dolaze Amerikanci, koji nisu uopšte neki kvalitetni igrači. To je problem – jasan je Miroslav Muta Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter