0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA SE IGRALA SA RADOM: Rutinska pobeda crveno-belih kao zagrevanje za Hofenhajm

Objavljeno: 29.11.20 u 20:53

Bez mnogo muke i neizvesnosti, Crvena zvezda je u 16. kolu Superlige upisala 14. prvenstvenu pobedu, protiv Rada – 4:0.

Ova utakmica za srpskog šampiona došla je u raskoraku između dva evropska izazova. Gent je arhiviran, Zvezda se iz Belgije vratila sa skoro obezbeđenim evropskim prolećem, a narednog četvrtka u direktnom okršaju sa Hofenhajmom mogla bi da reši i dilemu ko će s prvom mesta nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

U takvoj atmosferi, crveno-beli su dočekali Rad, koji se od starta sezone muči, a četa Dejana Stankovića ni u jednom momentu nije dozvolila da se postavi pitanje ko će osvojiti sav plen.

Statistika nekada nije najbolji pokazatelj, ali kako se vidi da su crveno-beli u prvom delu imali odnos šest prema nula u šutevima i 79:21 u procentima poseda lopte, jasno je da su sve dileme rešene već nakon 45 minuta fudbala na popularnoj Marakani.

Početnu uspavanku prekinuo je Milan Pavkov u 17. minutu koji je doneo prednost domaćinu. Napadač je iskoristio kiks odbrane gostiju i upisao se među strelce, ali se tom prilikom poslužio rukom, što je promaklo sudijama. Nastavila je Zvezda da pritiska predvođena raspoloženim Spiridonovićem i Gavrićem, a prednost domaćina duplirao je u 41. minutu Ričmond Boaći. Posle više od godinu dana reprezentativac Gane je zatresao mrežu, posle odličnog pasa Srđana Spiridonovića. Finiš prvog dela obeležile su i dve greške sudije Stojanovića, koji u dva navrata nije dosudio jedanaesterac za domaćina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)


Stankovićevi izabranici su u prvom delu sa 20 posto snage obavili sav posao, a u nastavku su rutinski odigrali i stigli do nove pobede. Najbolju priliku za goste na ovoj utakmici imao je u 52. minutu Trifunović, koji je pogodio prečku. Samo nekoliko momenata kasnije, ponovo je Kahriman vadio loptu iz mreže. Ovog puta je strelac bio Spiridonović koji je odlično odreagovao na pas Boaćija. Videlo se na ovom meču da je momak iz Beča gladan golova.

Vredi napomenuti i da je Stanković pružio šansu još jednom biseru, u pitanju je Marko Lazetić, momak koji ima 16 godina i 10 meseci i igra na poziciji napadača. On je na terenu proveo poslednjih 15-ak minuta. Ono što vredi pohvaliti, je i činjenica da su crveno-beli utakmicu završili sa sedam ‘klinaca’ na terenu

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Zlatiboru, a Rad dočekuje Spartak. Prethodno će ‘građevinari’ u četvrtak odigrati zaostalu utakmicu protiv Metalca (17), istog dana kada će i crveno-beli dočekati Hofenhajm (18.55).

Superliga Srbije, 16. kolo – REZULTATI:

Subota

Mačva – Inđija 3:0 (2:0)

(Adamović 12, Ortiz 33, 68)

Nedelja

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)

(Birmančević 66, Ndiaje 82, Eze 90)

Metalac – Zlatibor 2:0 (1:0)

(Mbungu 16, Katanić 64)

Novi Pazar – Bačka 0:0

Voždovac – Mladost 3:2 (2:1)

(Živković 15, Vujnović 40, 85 – Bojović 12p, 65)

TSC – Partizan 0:4 (0:1)

(Holender 24, 62, Suma 61, Asano 71)

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

(Pavkov 17, Boaći 40, Spiridonović 59)

Ponedeljak

16.00 Radnički – Vojvodina

16.00 Proleter – Javor

16.00 Spartak – Radnik

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter