0
Evropske lige

Ekipa Šahtjora iz Soligorska slavi titulu

NIKAD UZBUDLJIVIJI KRAJ PRVENSTVA BELORUSIJE: Najtrofejniji klub ostao bez titule u poslednjim minutama meča!

Objavljeno: 29.11.20 u 10:23

Veoma zanimljiv i uzbudljiv rasplet prvenstva desio se u Belorusiji. BATE Borisov ni drugu godinu zaredom nije uspeo da se okiti titulom prvaka Belorusije. Oni su bez trofeja ostali u poslednjem kolu, jer su odigrali u gostima mršavih 0:0 sa Dinamom iz Minska.

U poslednjih pet kola prvenstva BATE je ušao kao prvoplasirani na tabeli sa tri boda više od Šahtjora iz Soligorska. U finišu prvenstva ostvarili su samo dve pobede, a ekipa Šahtjora je to znalački iskoristila i u poslednjem kolu pobedom od 4:2(1:1) nad ekipom Minsk došla do zaslužene titule.

Ekipi iz Soligorska je to druga titula prvaka Belorusije, nakon što su prvaci bili i 2005.godine. U svojim vitrinama još imaju i tri osvojena nacionalna Kupa.

Ono što je najinteresantnije za ovo prvenstvo i o čemu priča cela Belorusija je činjenica da je Šahtjor do titule došao golovima u nadoknadi vremena. Sve utakmice poslednjeg 30.kola su se igrale u isto vreme.

Pri rezultatu 2:2, u 85. minutu, Sazončik, igrač Minska je dobio direktan crveni karton, a tu brojčanu prednost je znala da iskoristi domaća ekipa i da golovima Begunova i Arkipova u sudačkoj nadoknadi stigne do titule.

BATE Borisov će imati priliku da osvoji Kup Belorusije, pošto će se u finalu 5. decembra sastati sa ekipom Dinama iz Bresta.

Sledeće sezone Šahtjor će u kvalifikacije za Ligu Šampiona, dok će se BATE morati igrati kvalifikacije za Kup konfederacija, trećeg po rangu međunarodnog takmičenja.

Iz lige su ispali Smoleviči i Belšina, dok će ekipa Sluska igrati baraž za opstanak u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter