0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

NAPULJ SE JOŠ JEDNOM POKLONIO NAJVEĆEM: Kadrovi koji teraju suze na oči, evo kako je Napoli odao počast svom kralju! (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.20 u 22:18

Otišao je Dijego Armando Maradona, jedan od najvećih u istoriji fudbala i svakako najveća legenda Napolija.

Od Argentinca se oprašta čitav svet, nema kluba koji mu nije odao počast, pa je red došao na Napoli, klub koji mu je dao sve, klub kom je dao celog sebe i klub koji mu je po mnogima došao glave.

Napoli nikada neće moći da zaboravi ono što je uradio Maradona, čovek koji im je doneo mnogo trofeja i predvodio južnjake do uspeha protiv timova sa moćnog severa.

Zato je Maradona za sve u Napulju kralj i zato od danas stadion ‘San Paolo’ više ne nosi ovo ime, već odlukom gradonačelnika, to je stadion ‘Dijego Aramndo Maradona’.

Ovo je samo jedna u moru stvari koju su Napolitanci uradili ne bi barem delimično odali zahvalnost Maradoni.

Oni su na teren pred ‘derbi sunca’ protiv Rome izašli u četvrtoj garnituri dresova koja je dizajnirana po motivima argetinske zastave, a kapiten Lorenco Insinje je položio cveće i poklonio se ispod velikog platna i poruke, a onda se priključio ostalim akterima utakmice na terenu, zajedno su minutom ćutanja, nekako najtežim minutom ćutanja od svih za Maradonu, odali počast za velikog Dijega.

Na njegovoj traci pisalo je ‘Adios’, baš kao i na velikom transparentu na tribini, a svi ostali igrači oko desne ruke nosili su crni flor.

Ova je kao i sve ostale utakmice prekinuta u 10. minutu, to je broj koji je Maradona nosio tokom karijere, a umesto gorkih uzdaha i suza, čuo se gromoglasan aplauz u slavu velikog Maradone.

Nisu aplaudirali samo oni koji su bili na terenu, već i navijači, koji su se okupili oko stadiona i bakljadom odali počast legendi.

I sam Insinje pogodak koji je postigao posvetio je Maradoni, tako što je podigao njegov dres.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter