1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IGRAČI SU JEDINI KRIVCI: Zvezdina fudbalska legenda podržala Tumbakovića – ‘Fudbaleri treba da ginu i da trče, baš su lenji’

Objavljeno: 29.11.20 u 15:15

Proslavljeni fudbaler ekipe sa Marakane Vladimir Petrović Pižon ne propušta nijedan meč Crvene zvezde u Lige Evrope.

Izabranici Dejana Stankovića savladali su u četvtak ekipu Genta rezultatom 2:0 i približili se na korak od prezimljavanja u Evropi.

Zvezda igra mnogo bolje u Evropi nego u domaćem takmičenju. Važno je da su napravili dobre rezultate. Verujem da smo blizu plasmana u nokaut fazu. Što se tiče Superlige, Zvezda ima veliku zalihu i to je odlično. Liverpul nije pobedio Brajton u subotu, a mi od naših klubova stalno očekujemo da pobeđuju. To nije normalno. Rezultat je bitniji od igre. UEFA pravi velike greške sa ovolikim brojem utakmica – rekao je Petrović u emisiji ’60 minuta’ sa Vladom i Acom na MaxBet radiju.

S obzirom da je Pižon nekada bio i selektor Srbije, neizostavna tema je bila i neuspeh ‘orlova’ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš nacionalni tim nije uspeo ni posle 20 godina da se plasira na EURO.

PROČITAJTE JOŠ: LETELE ŠTANGLE, CIGLE I BAKLJE: Makedonija je juče bila pravo bojište, žestoka tuča huligana naočigled policajaca! (VIDEO)

– Škotski igrači su izginuli, a trener je mirno sedeo na klupi. Fudbaleri su se između sebe dogovarali šta da igraju. Čujem da su posle meča naši igrači imali sastanak… Ma kakav sastanak, izađi i igraj. Svi sada upiru prst u selektora Ljubišu Tumbakovića. Tako su mene kritikovali posle poraza od Slovenije. Zar je trebalo ja da izvedem penal? Igrači su najveći krivci, jer treba da ginu i da trče. Oni imaju znanje, samo što su lenji. Hrvati trče i bore se. Naše znanje nije došlo do izražaja, jer igramo u leru.

I Pižon je potresen odlaskom Dijega Armanda Maradone.

– Znali smo se sa terena. Bio sam kapiten Zvezde, a on Barselone. Maradona je bio čudo. Mene je Šekularac podsećao na njega, slične su građe i sličnog života, jedino Šekularac nije imao poroke. Moj utisak je da je Pele bio bolji, tačnije kompletniji igrač. Ne možemo da potcenimo ni Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Mesi je postigao toliko rekorda u Barseloni, ne znam da li će neko da ga stigne – zaključio je Vladimir Petrović Pižon.

0
0

1 Komentara

  1. Tumbakovic je bio kukavica a to je valjda sam sebi dokazao na utakmici protiv Rusije.Nas fudbal ubise trendovi koji se slijeds i gluposti prilikom postavki igre.Ako hocemo uspjeh 4-4-2 i da lijevi igraju lijevo a desni desno a ne obrnuto jer je to trend.Uzgred dovesti sad Milojevica to bi bila sahrana naseg fudbala jer taj je gori od Tumbakovica.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter