0
AdmiralBet ABA Liga

‘TO JE NEDOPUSTIVO’: Bivši košarkaš Partizana prokomentarisao sinoćnju bruku Srbije, a zatim otkrio šta je veliki problem u našoj košarci!

Objavljeno: 29.11.20 u 13:16

Teško je poverovati u to da košarkaška reprezentacija Srbije može da izgubi od selekcije Švajcarske.

Međutim, to se upravo i desilo. Mnogi se pitaju kako je to zapravo moguće, da zemlju košarke savlada reprezentacija gde se ovaj sport skoro i ne igra.

Ovaj poraz prokomentarisao je proslavljeni košarkaš Partizana, Predrag Drobnjak.

PROČITAJTE JOŠ: DRUGI PORAZ U KVALIFIKACIJAMA: Zemlja košarke ‘popila’ nikad jači šamar – eto i to smo doživeli…

– Olakšavajuća okolnost je da ovo nije najbolja ekipa Srbije, jer nedostaje barem 20 igrača. Ipak, to su sve igrači koji igraju ABA ligu i Evrokup i nedopustivo je da izgubimo od Švajcarske. Iako je većina švajcarskih igrača iz bivše Jugoslavije, to ne stvara olakšavajuću okolnost. Vreme je da postavimo pitanje da li su neki sistemi koji su se odomaćili kod nas efikasni – rekao je Drobnjak u emisiji ’60 minuta’ sa Vladom i Acom na MaxBet radiju i dodao:

– Nije Srbija izgubila od Belgije, koja ima solidnu ekipu ili ligu. Moramo da budemo maksimalno kritični. ABA liga je bolja od švajcarske lige. Osim braće Mlađan ne znam nijednog igrača iz te reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ: ‘IGORE, DA SE NE LJUBIMO’: Društvene mreže se ‘usijale’ nakon debakla, Kokoškov na žestokom udaru! (TVITOVI)

Drobnjak je takođe prokomentarisao i ‘večite’ rivale.

U Zvezdi i Partizanu nema igrača koji su za NBA. Ovaj način funkcionisanja gde se naši timovi oslanjaju na sedam-osam stranaca ne vodi ničemu. Nemamo nikakve šanse u nekoj budućnosti. Nikada nećemo moći da konkurišemo velikim ekipama, Partizan i Zvezda nikada neće da imaju toliko novca. Oni moraju da stvore igrače kao što su Bogdan Bogdanović i Nikola Peković. Stranci ne donose nikakav kvalitet. Zvezda igra solidno u Evroligi i boriće se za osmu poziciju. Partizan je zavaran prošlogodišnjim rezultatom koji je bio prividan. Plasman na tabeli ne garantuje da bi prošle sezone osvojili ABA i Evrokup. Mislite da Trinkijeri to nije znao i da nije zbog toga otišao iz kluba? Kada je Šćepanović smenjen, Partizan je bio na istoj poziciji kao prošle godine – zaključio je Drobnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter