0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

AKO NEKO POZNAJE ‘MERAKLIJE’, TO JE ON: Šarac poručuje – ‘Protiv Radničkog su uvek zanimljivi mečevi’

Objavljeno: 29.11.20 u 14:26

U 16. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Radničkog u Nišu. Vojvodina ovaj meč dočekuje nakon plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije, za razliku od Radničkog, koji je u osmini finala neočekivano poražen od drugoligaša IMT-a.

U poslednje tri-četiri godine, utakmice između Radničkog i Vojvodine su bile vrlo zanimljive, a pomoćni trener Voše Dragan Šarac veruje da će tako biti i ovoga puta.

– Sa Radničkim iz Niša igramo jako zanimljive mečeve i to je jako težak protivnik. Poslednje tri utakmice su izgubili i sigurno imaju bodovni problem, ali će dati svoj maksimum da se vrate na pobednički kolosek. Tamo smo uvek imali teške utakmice. Poslednji put smo uspeli da pobedimo i nadam se da ćemo se ponovo sa bodovima vratiti u Novi Sad – kaže Šarac.

Zajedno sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem i drugim pomoćnim trenerom Vidakom Bratićem, on je pre povratka u Vojvodinu bio deo stručnog štaba Radničkog, pa vrlo dobro poznaje ovu ekipu.

– Vraća im se Gavrić, koji je preležao koronu i koji im je jedan od najboljih igrača, tako da će sigurno konkurisati za tim. Doveli su još neke igrače i to verovatno još uvek nije uklopljeno kako treba, a dodatni problem im je to što su i pojedini članovi stručnog štaba dobili koronu – ističe Šarac.

Pobedom nad Proleterom u Kupu, Vojvodina je uspela da se uzdigne nakon poraza u derbiju od Crvene zvezde, čime je prekinula niz nepobedivosti na svom terenu koji je trajao punih 14 meseci.

– Mi smo protiv Zvezde izgubili zbog nekih naših grešaka, nakon toga smo imali Proleter u Kupu, pa će nam ovo biti treći težak meč za kratko vreme. Međutim, mi jednostavno moramo da pobeđujemo i ostvarimo naš cilj, a to je prvenstveno izlazak u Evropu, a onda i da vidimo da li postoji šansa za još nešto – napominje Šarac.

PROČITAJTE JOŠ: LETELE ŠTANGLE, CIGLE I BAKLJE: Makedonija je juče bila pravo bojište, žestoka tuča huligana naočigled policajaca! (VIDEO)

Ove sezone, Vojvodina je na prvenstvenim gostovanjima ostvarila učinak od četiri pobede, dva remija i dva poraza.

– Imali smo problema. Na primer, u Ivanjici smo odigrali dobru utakmicu, ali smo promašili neverovatno mnogo šansi. Mislim da je jedna od stvari koju moramo da promenimo to da počnemo da koristimo maltene svaku drugu-treću priliku. Ovako, kad napraviš mnogo šansi i ne iskoristiš ih, protivnik te kazni. Takođe, moramo obratiti pažnju malo i na defanzivnu liniju, što ćemo sigurno učiniti za ovih preostalih nekoliko utakmica do kraja polusezone, kao i tokom priprema za prolećni deo – kaže Šarac.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović nedavno je izjavio da su ekipi potrebna pojačanja u januarskom prelaznom roku.

– Ne bih ulazio u detalje, ali će šef stručnog štaba to sigurno reći na nekoj od narednih konferencija. Već pravimo strategiju za sledeću sezonu i biće nam potrebna tri-četiri igrača, pogotovo što će trojica-četvorica verovatno i otići, kao što je to uobičajeno u većini klubova. Gledaćemo da dovedemo prava pojačanja, kako bismo u sledećoj sezoni bili još jači – rekao je Šarac.

Zbog povreda, za Vojvodinu protiv Radničkog sigurno neće nastupiti Nikola Simić, Siniša Saničanin i Mirko Topić, dok zbog četiri žuta kartona pravo igranja nema Mladen Devetak.

Utakmica između Radničkog i Vojvodine igra se sutra od 16 časova na stadionu ‘Čair’ u Nišu, uz direktan prenos na Novosadskoj televiziji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter