0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

POKER ‘PARNOG-VALJKA’ U SENTI: Stanojević napravio izmene za udžbenike, Suma se vratio u stilu! (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.20 u 18:59

U proteklih godinu dana ove dve ekipe sastale su se dva puta, i oba puta bio je nerešen ishod.

Definitivno je danas bila treća sreća za ekipu iz Humske. Nakon 90 minuta igre, fudbaleri Partizana savladali su ekipu TSC-a rezultatom 4:0.

Kada pogledamo sve šanse parnog valjka u drugom poluvremenu, možemo zaključiti da je ekipa iz Bačke Topole i dobro prošla.

Mučio se Partizan na početku utakmice, sve do 24. minuta kada je Filip Holender zatresao mrežu domaće ekipe. Mađarski reprezentativac je tom prilikom pokazao jedan od svojih najvećih kvaliteta, brzinu. Sjajno se snašao nakon jedne duge lopte, pretrčao odbrani domaćina i bez većih problema savladao golmana iz Bačke Topole.

Nedugo zatim, Partizan je imao još jednu veoma dobru priliku. Ponovo duga lopta pred kazneni prostor domaćih, Antonić nespretno reaguje, što je Asanu stvorilo lepu priliku, ali Japanac iskosa sa leve strane pogađa samo spoljni deo mreže.

Domaći su pripretili na ulasku u finiš prbog dela, kada je kapiten Partizana Vladimir Stojković sigurno intervenisao.

Partizan je u drugi deo igre ušao vrlo motivisan sa željom da nanese što veću ‘štetu’ domaćoj ekipi. Sjajnu je šansu imao Asano u 47. minutu, imao je situaciju jedan na jedan, ali je sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u istrčalog golmana Filipovića.

Definitivno prekretnica u igri Partizana desila se u 61. minutu, kada je Aleksandar Stanojević napravio dvostruku izmenu. Teren su napustili Stevanović i Natho, a u igru su ušli Jojić i Suma.

Samo minut nakon izmene, Jojić vraća loptu Holenderu, koji sjajno upošljava Sumu, a omaleni fudbaler nije imao problema da realizuje fantastičnu akciju.

Tek što su domaći krenuli sa centra, izgubili su loptu, tačnije Suma im ju je oduzeo, prosledio za Holendera, koji opet izbija oči u oči sa Filipovićem i pogađa donji desni ugao – 0:3.

Iako je meč već tada bio rešen, Partizan je želeo svim silama da još više ponizi ekipu TSC-a.

Tačku na utakmicu postavio je Asano u 71. minutu. Suma je napravio ‘dar-mar’ u kaznenom prostoru TSC-a, njegov šut je zaustavio Filipović, ali lopta se odbija do Japanca, koji iskosa sa desne strane konačno pronalazi put do mreže – 0:4.

SUPERLIGA SRBIJE, 16. kolo

Nedelja

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)
(Birmančevi 66, N’Diaj 83, Eze 90)

Voždovac – Mladost 3:2 (2:1)
(Živković 15, Vujinović 40, 85)

Metalac – Zlatibor 2:0 (1:0)
(Mbungu 16, Katanić 64)

Novi Pazar – OFK Bačka 0:0

TSC – Partizan 0:4 (0:1)

(Holender 24, 62, Suma 61, Asano 71)
19:00 Crvena zvezda – Rad

Subota

Mačva – Inđija 3:0 (2:0)
(Adamović 11, Ortiz 33, 68)

Ponedeljak
16:00 Proleter – Javor
16:00 Radnički – Vojvodina
16:00 Spartak – Radnik

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter