in , ,

NOVI DETALJI O SMRTI MARADONE: Lični lekar nije pomenuo Dijegovo ime kada je pozvao hitnu pomoć

FOTO: Twitter/printscreen

Sportska vest i danas je, smrt Dijega Maradone, koji je preminuo 25. novembra u 61. godini od posledica srčanog udara.

Dijego je, uz prisustvo najužeg kruga porodice i prijatelja sahranjen dan kasnije na groblju u Buenos Ajresu, pored majke i oca, a dva dana od tragedije na ‘svetlost dana’ je isplivao novi detalj iz kuće u kojoj je preminuo ‘El Pibe’, neposredno pred njegovu smrt.

Naime, objavljen je razgovor Maradoninog ličnog doktora Leopolda Lukea i hitne pomoći u trenutku kada je Maradona bio bez svesti, praktično već tada na samrti.

Razgovor Lukea, koji nije bio na licu mesta uz Maradonu, i kolege iz hitne, pod oznakom ‘ekskluzivno’, objavio je argentinski list ‘El Dia’.

– Da li možete poslati ambulatna kola u kvart San Andreas? – glasio je poziv Lukea, pošto su ga Dijegovi najbliži prvo njega obavestili o Maradoninom kritičnom stanju.

Luke je u pozivu hitnoj pomoći pojasnio da je ‘lekarska pomoć potrebna muškarcu od 60 godina koji ima srčanih tegoba’.

Nijednom, kako se i može čuti u snimku, nije pomenuo da je u pitanju Dijego Maradona, što bi, da je uradio, znatno ubrzalo reakciju hitne pomoći.

U nastavku razgovora, prema proceduri, naveo je pol pacijenta i godine – ne i ime.

Audio zapis poziva hitnoj pomoći koji je pomenuti list dao na uvid čitaocima, završava se pitanjem dežurnog u hitnoj od koga je stigao poziv.

– Leopoldo Luke – završio je Maradonin lični lekar koji je rukovodio nedavnom operacijom na mozgu slavnog fudbalera. Nedugo potom, stigla je vest o smrti fudbalskog velikana.

Teško je reći da li bi i brža intervencija lekara pomogla da se spase, jer je svakako hitna pomoć poslata na adresu, ali je već tada bilo kasno. Srce velikog Dijega je prestalo da kuca.

Diskusija

Odgovorite
  1. To što pišeš je utopija. Svi imaju svoje zasluge i svoje ime i prezime. Pomoć pre stiže bliskom rodjaku, poznatoj ličnosti ili idolu. I to je tako i neće se nikad promeniti. Lični lekar je, ako je hteo da ga spasava, morao je reći ko je u pitanju.

  2. ne vidim razlog zasto bi dao ime, njima nista ne znaci da ja kazem Marko Markovic ima problema sa srcem i opisem sve kao ovaj iznad.
    E, sada je interesatan ovaj deo „Nijednom, kako se i može čuti u snimku, nije pomenuo da je u pitanju Dijego Maradona, što bi, da je uradio, znatno ubrzalo reakciju hitne pomoći.“ sto znaci, ko jebe sirotinju ako je neko slavan i bogat imace privilegiju.
    Bio sam neutralan prema Maradoni i bio mi je interesantan samo kada je izbio u novinama da citam o njemu, ali brate mili stvarno, da se covek zapita kada procita ovo gore, zasto bi ubrzalo reakciju hitne ako je Maradona a ne neki nesrecnik i jado ko ja?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SUZE NA SVE STRANE: Bivši golman Argentine govorio o Maradoni, pa briznuo u plač, a sa njim je plakala i voditeljka (VIDEO)

PRAVIM MAJSTORIMA BAKSUZ DONOSI SREĆU: Murinjo igra derbi sa ‘svojima’, Klopa boli glava (VIDEO)