2
Evropske lige

FOTO: Twitter/printscreen

NOVI DETALJI O SMRTI MARADONE: Lični lekar nije pomenuo Dijegovo ime kada je pozvao hitnu pomoć

Objavljeno: 28.11.20 u 09:45

Sportska vest i danas je, smrt Dijega Maradone, koji je preminuo 25. novembra u 61. godini od posledica srčanog udara.

Dijego je, uz prisustvo najužeg kruga porodice i prijatelja sahranjen dan kasnije na groblju u Buenos Ajresu, pored majke i oca, a dva dana od tragedije na ‘svetlost dana’ je isplivao novi detalj iz kuće u kojoj je preminuo ‘El Pibe’, neposredno pred njegovu smrt.

Naime, objavljen je razgovor Maradoninog ličnog doktora Leopolda Lukea i hitne pomoći u trenutku kada je Maradona bio bez svesti, praktično već tada na samrti.

Razgovor Lukea, koji nije bio na licu mesta uz Maradonu, i kolege iz hitne, pod oznakom ‘ekskluzivno’, objavio je argentinski list ‘El Dia’.

– Da li možete poslati ambulatna kola u kvart San Andreas? – glasio je poziv Lukea, pošto su ga Dijegovi najbliži prvo njega obavestili o Maradoninom kritičnom stanju.

Luke je u pozivu hitnoj pomoći pojasnio da je ‘lekarska pomoć potrebna muškarcu od 60 godina koji ima srčanih tegoba’.

Nijednom, kako se i može čuti u snimku, nije pomenuo da je u pitanju Dijego Maradona, što bi, da je uradio, znatno ubrzalo reakciju hitne pomoći.

U nastavku razgovora, prema proceduri, naveo je pol pacijenta i godine – ne i ime.

Audio zapis poziva hitnoj pomoći koji je pomenuti list dao na uvid čitaocima, završava se pitanjem dežurnog u hitnoj od koga je stigao poziv.

– Leopoldo Luke – završio je Maradonin lični lekar koji je rukovodio nedavnom operacijom na mozgu slavnog fudbalera. Nedugo potom, stigla je vest o smrti fudbalskog velikana.

Teško je reći da li bi i brža intervencija lekara pomogla da se spase, jer je svakako hitna pomoć poslata na adresu, ali je već tada bilo kasno. Srce velikog Dijega je prestalo da kuca.

0
0

2 Komentara

  1. To što pišeš je utopija. Svi imaju svoje zasluge i svoje ime i prezime. Pomoć pre stiže bliskom rodjaku, poznatoj ličnosti ili idolu. I to je tako i neće se nikad promeniti. Lični lekar je, ako je hteo da ga spasava, morao je reći ko je u pitanju.

    0
    0
    Odgovori
  2. ne vidim razlog zasto bi dao ime, njima nista ne znaci da ja kazem Marko Markovic ima problema sa srcem i opisem sve kao ovaj iznad.
    E, sada je interesatan ovaj deo „Nijednom, kako se i može čuti u snimku, nije pomenuo da je u pitanju Dijego Maradona, što bi, da je uradio, znatno ubrzalo reakciju hitne pomoći.“ sto znaci, ko jebe sirotinju ako je neko slavan i bogat imace privilegiju.
    Bio sam neutralan prema Maradoni i bio mi je interesantan samo kada je izbio u novinama da citam o njemu, ali brate mili stvarno, da se covek zapita kada procita ovo gore, zasto bi ubrzalo reakciju hitne ako je Maradona a ne neki nesrecnik i jado ko ja?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter