0
Košarka

FOTO: KSS

IGOR KOKOŠKOV: ‘Švajcarci zaslužuju respekt’

Objavljeno: 28.11.20 u 14:55

Košarkaši Srbije trenutno u grupi E imaju učinak od jedne pobede i jednog poraza, a selektor Srbije Igor Kokoškov istakao je da Švajcarska zaslužuje poštovanje.

– Znamo o njima dosta iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju više igrača s prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu. Oni zaslužuju respekt, u Gruziji su izgubili u produžetku, imaju dovoljno da odigraju kvalitetan meč – rekao je Kokoškov.

– Njihov kvalitet je što igraju dugo zajedno, u ritmu su, samopouzdanju, postoji kontinuitet rada… Tu su ispred nas, ali mi ćemo u drugim segmentima pokušati da dominiramo i da odigramo dobru utakmicu. Vredni su respekta, igraju dugo zajedno i kao tim funkcionišu jako dobro – naveo je selektor Srbije.

Istakao je da njegov tim zna zašto je došao u FIBA balon u Espu.

– Nama motivi ne nedostaju, znamo zašto smo došli ovde. Daćemo sve od sve da najbolji način reprezentujemo košarku i reprezenetaciju. Došli smo da pobedimo u obe utakmice i tako ćemo se i ponašati – zaključio je Kokoškov.

Reprezentativac Danilo Anđušić se posle sedam godina vratio u državni tim i jedva čeka mečeve u ‘balonu’ u Finskoj kako bi pružio svoj maksimum.

– Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat – naglasio je Anđušić.

Utakmica između Srbije i Švajcarse počinje od 15:30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter